Hasan Yavaşlar

Sultanlar Hedef Büyüttü

Yayımlanma Tarihi

05 Kasım, 2023

Düzenlenme Tarihi

05 Kasım, 2023

Yazar Profili

Lige kalıcı olmak hedefi ile başlayan, ilk haftalarda sürpriz sayılabilecek galibiyetler alan Muratpaşa Belediyesi Sigorta Shop Kadın Voleybol Takımı, her hafta kazanmaya, kazandıkça büyümeye, büyüdükçe de zirveye yakışmaya devam ediyor. 

İki hafta önce lig lideri ve Dünya markası haline gelen Vakıfbank'a 3-1 yenilmesine rağmen oynadığı voleybolla tüm dikkatleri üzerinde toplayan Paşa'nın Sultanları, geçtiğimiz hafta deplasmanda PTT'yi 3-0 yenmişti. Bugüne kadar oynadığı maçlar arasında Vakıfbank'tan sonra ligin en güçlü takım olarak gösterilen THY ile karşılaşan Paşa'nın Sultanları, rüya gibi başladığı maçı güle oynaya kazanacak kıvama getirdi, ardından zora soktu, sonra da zoru başarıp kazanmayı bildi.

İlk iki sette Aslıhan, Markova ve Samedy ile çok rahat bir oyun çıkaran Muratpaşa, skoru 2-0 yaptıktan sonra Markova'yı filenin uzağında tuttu. Daha çok servis karşılama görevini üstlenen Rus voleybolcu, skor 2-1 olduktan sonra yine asıl yerine dönde ve bazukayı andıran vuruşları ile salonu rakibine dar etti. Samedy ve Kaptan Aslıhan maça ağırlıklarını tekrar koydu. White ve Ceren ihtiyaç duyulduğu anlarda devreye girmeyi başardı. Büyük çekişmeye sahne olan seti uzatsa da kazanan ve maçtan da 3-1 'lik galibiyetle ayrılan Muratpaşa Belediyesi Sigorta Shop, ligdeki 4'üncü galibiyetine imza attı.

Vakıfbank'ı elinden kaçıran Muratpaşa için dev bir fırsat geliyor. Önümüzdeki hafta İstanbul'da ligin bir başka devi Fenerbahçe OPET ile karşılaşacak olan Antalya ekibi, bu maçı kazanarak seviye ve klasman yükseltebilir. Bugüne kadar sakatlığı nedeni ile oynayamayan Anastasia Guerra'nın da bu maçta oynaması bekleniyor. İtalyan voleybolcu, tecrübesi ve kariyeri ile  Muratpaşa'ya seviye atlatabilecek bir isim.

Maç ile ilgili birkaç küçük not:

Marina Markova'yı izlemenin keyfini çıkarmak gerekiyor. Bu maçı 34 sayı ile tamamladı ki; Sultanlar Ligi'nde çok görülen bir sayı değil bu. Birkaç yıl sonra bambaşka yerlerde ve seviyelerde görebiliriz. Ligin sayı kraliçesi yarışmasında en ön sıralarda yer alan 20 yaşındaki oyuncu, oynadıkça büyüyok ve gelişiyor. Hedeflerinin büyük olduğunu biliyoruz, böyle oynamaya devam ederse hedeflerine ulaşmak için çok beklemesine gerek kalmayacak.

Kaptan Aslıhan Kılıç ve Hande korkut, haftalar ilerledikçe gelişiyor ve takıma olan katkıları artıyor. Stephane Samedy, Marina Markova'nın ardından takımın en önde gelen ismi.

Birkaç cümle de White için edelim. Muratpaşa Belediyesi Sİgorta Shop ile oynayan her takım, White'ın kendine has servisleri nedeni ile en az 5 sayı kazanıyor. Bu sayı bazen artıyor. Bugüne kadar bu servislerden takımına sayı kazandıramadı ancak çok sayı kaybettirdi. Teknik ekibin bu konuyu ele alıp çözüme kavuşturması gerekiyor.

Sonuç olarak, Muratpaşa'nın aldığı THP galibiyeti ligde hedef büyütmesi gereken bir sonuç oldu. Sezon başlarken ligde kalıcı olmayı hedefleyen Sultanlar, artık üst sıraları zorlayan bir takım haline geldi. Vakıfbank karşısında yapılamayan sürpriz Fenerbahçe karşısında gerçekleşirse, bu takım ligdeki ilk sezonunu hayal bile edemeyeceği yerde tamamlayabilir.

İzliyoruz, alkışlıyoruz ve keyif alıyoruz. Emeği geçen herkesi kutluyorum.