Hasan Yavaşlar

Aile Olamamak!

Yayımlanma Tarihi

06 Haziran, 2024

Düzenlenme Tarihi

06 Haziran, 2024

Yazar Profili

Antalyaspor’un, sembol olmuş eski yöneticilerinden Mehmet Uluç da hayatını kaybetti.  Yaşımız gereği dönemini çok bilmesek de takım için çok bedeller ödediğini duyduğumuz, maddi-manevi fedakarlıklar yapan Uluç, Uncalı Mezarlığına defnedildi.

Antalyaspor Mart ayında da eski futbolcusu Nazmi Demir’i uğurlamıştı.

Yine Antalyaspor’un sembol olmuş isimlerinden Oral Yenigün’e 3 yıl önce veda ettik. Üstelik Oral Yenigün, genç denecek yaşta bu dünyaya veda eti.

Aradan geçen zamanda sürekli kayıplar verildi ve hepsine üzüldük.

Her ölüm acı ve erkendir, hele camialarda sembol hale gelmiş isimlere veda etmek daha da zordur.

Oral Yenigün’ün cenaze törenini hatırlıyorum. Antalyaspor’un mevcut ve eski başkanlarının, yöneticilerinin ve futbolcularının büyük bölümü katılmıştı. Ancak 3 ay önce Nazmi Demir’in cenaze töreni ile Mehmet Uluç’un cenaze törenlerinde, merhumların aileleri neredeyse yalnız bırakıldı.

Antalyaspor, kulübün sosyal medya hesaplarından paylaşılan taziye dışında, acılı ailelerin yanında olmadı.

Başkan Sinan Boztepe, Alex De Souza ile birlikte, kendisine yakın derneğin Burdur Şube Başkanı ile birlikte Burdur Valisi’ni ziyaret ediyordu. Başkan yoğun olabilir, vekili ve asbaşkanlar orada olmalıydı. Olmadılar, olamadılar. Çünkü Antalyaspor kentten uzaklaştı, yönetimde Antalyalı insan kalmadı.

Mikro milliyetçilik yapmak istemiyorum ancak bir kulübün hafızasını bilmiyorsanız, yanınıza bilen insanlar almalısınız. Aldığınız insanlar yanlışsa değiştirmelisiniz.

Sinan Boztepe, geride kalan başkanlığı döneminde popülist bir tavır sergiledi. Önümüzdeki sezon devam etmek istiyor ve ciddi sponsorluk görüşmeleri gerçekleştiriyor. Başarısız geçen 2023-2024 sezonunun ardından gelecek sezona daha ciddi ve sağlam girmeye çalışıyor.

Gelişmelerden anladığımız kadarıyla; sadece sportif başarı hedefleniyor ve Antalyaspor’u aile yapan değerler çok ön planda değil. Biraz reklam, biraz popülizm ile önce Beşiktaş’ın efsanesi Sergen Yalçın, şimdi de Fenerbahçe’nin efsanesi Alex De Souza’nın popülerliklerinden yararlanmaya çalışılıyor. Ancak Antalyaspor’un efsanelerini tanımıyorlar bile.

Çok acı..

Keşke Sergen Yalçın ile Nazmi Demir’in, Alex De Souza ile de Mehmet Uluç’un cenaze törenine katılsalardı.

Büyük camialar sadece iyi günlerde verilen mutluluk ve reklam kokan pozlarla değil, kötü günlerde aile olduğunu gösteren pozlarla ortaya çıkar. Sinan Boztepe ve ekibi bu konuda şu ana kadar sınıfta kaldı ve gelecek için de pek umut vermiyor.

Antalyaspor daha önce de ligden düştü ancak aile bağları güçlü olduğu için çabuk geri döndü. Ancak şu anda olası başarısızlıkta kimsenin ortada kalmayacağını şimdiden görebiliyoruz. Çünkü cenaze sahiplerini kötü günde yalnız bırakanlar, kulübü de aynı şekilde bırakabilir.

Böyle kabus görmemek için takımın ligden düşmemesini dilemekten başka seçeneğimiz yok.