Hasan Yavaşlar

Rahatlık yaramamış

Yayımlanma Tarihi

02 Nisan, 2024

Düzenlenme Tarihi

02 Nisan, 2024

Yazar Profili

Milli maç arası ve yerel seçimlerden önce oynadığı Beşiktaş maçını kazanarak ligde konumunu rahatlatan Antalyaspor, bu tablonun ödülü olarak 1 hafta izin kullanmıştı. Ankaragücü ise henüz ateş çemberinin hararetini yaşayan takımdı ve maç da bu atmosferde başladı.

Maça hırslı ve puan istekli başlayan başkent ekibi, geçiş oyununu ve tek paslardaki başarısı ile oyun üstünlüğünü ele aldı. İlk 20 dakika tamamen Ankaragücü’nün kontrolünde geçti. Bu süreçte Helton Leite’nin yaptığı kritik 3 kurtarış, skorun değişmesine engel oldu. Antalyaspor ise çıkarken kaptırdığı toplar ve üçüncü bölgeye topu taşıyamaması nedeni ile rakibini kovalayan, pres yapan ve daha çok efor sarfeden takım oldu.

Ankaragücü’nde Morutan ve Bassogog, Antalyaspor savunmasına çok zor anlar yaşattı. Özellikle beklerde görev yapan Erdoğan ve Güray, hücuma çıktıkları pozisyonların devamında geriye dönmekte zorlandılar. Bu oyuncuların yerine Larsson ve Streek’in kademe girme çabaları zaman zaman yetersiz kaldı.

Hiçbir varlık gösterememesine rağmen skoru tutmayı başaran Antalyaspor ilk yarıyı bu şekilde tamamlamaya çalışan bir takım görüntüsü veriyordu. Ancak bu kadar tutuk oynayan takımda, Helton Leite ve Bahadır ile birlikte duruma isyan eden isimlerden olan Jakub kaluzinski’nin 40.dakikada attığı buram buram zeka ve kalite kokan ara pas sonucu Erdoğan’ın attığı gol tüm gidişatı değiştirdi. Değme 10 numaralara taş çıkartacak bir pas çıkaran Kaluzinski, Antalyaspor’daki gelişimini ve futboluyla büyümesini yaptığı muhteşem asist ile taçlandırmış oldu ve Antalyaspor kötü oynadığı ilk yarıyı 1-0 önde tamamlamayı başardı. Bu gölün ardından da Ankaragücü’nün baskısı ve etkisi tamamen kayboldu.

İlk yarıda yediği golle direnci kırılan Ankaragücü, ikinci yarıya tutuk başladı. Topa daha çok sahip olan Antalyaspor ise bir an önce ikinci golü bulup rahatlamak ister gibiydi. Topa daha çok sahip olup oyunu rakip yarı alana yıkmasına rağmen üçüncü bölgedeki final paslarında etkisiz kalan kırmızı-beyazlılar aradığı golü bir türlü bulamadı

Emre Belözoğlu’nun 60.dakikada yaptığı iki oyuncu değişikliğinden sonra oyunun seyri de değişti. İlk yarıda iyi oynamasına rağmen gol atamayan Ankaragücü ve kötü oynamasına rağmen devreyi 1-0 önde tamamlayan Antalyaspor rolleri değişmişti. Bu kez kötü oynayan Başkent ekibi, bir kontratak sonucu eşitliği sağlayan taraf oldu.

Maçın 70’inci dakikasından sonra oyunun tek hakimi yine Ankaragücü oldu. Bu bölümde direkten dönen toplar ve Helton Leite’nin yaptığı kurtarışlar, Antalyaspor adına bir şanstı. Beraberliğe rağmen gol atmaktan çok skoru korumaya çalışan Antalyaspor ise kendi sahasında 1 puana razı bir görüntü verdi.

Beşiktaş maçında oynanan futbol ve direnç gitmiş yerini lig bitse de gitsek diyen bir görüntüye bırakmış. Büyük maçlarda iyi oynayan ve Anadolu takımlarına karşı adeta beraberliğe oynayan Antalyaspor’da değişen bir şey yok. Bu takım maç seçiyor.