Hasan Yavaşlar

İyi Tatiller

Yayımlanma Tarihi

14 Nisan, 2024

Düzenlenme Tarihi

14 Nisan, 2024

Yazar Profili

Ligi 5’inci sırada tamamlayıp Avrupa’ya gidecek takımın belirlenmesi için büyük önem taşıyan maçta Çaykur Rizespor’a konuk olan Antalyaspor, Beşiktaş maçından sonra girdiği tatil havasından çıkamamış bir görüntü vermeye devam etti. Hiçbir hedefi kalmayan ve ligin bitmesini bekleyen birtakım görüntüsü veren kırmızı-beyazlı ekip, tıpkı Ankaragücü maçında olduğu gibi amatör takım görüntüsü verdi.

İlk 20 dakikada evsahibi Çaykur Rizespor da hücumu düşünmeyince ortaya vasat bir futbol çıktı. 20 dakikalık bölümde Antalyaspor’un tehdit edecek mecalinin kalmadığını anlayınca gaza basan evsahibi ekip, ilk yarının kalan bölümünde 6 net pozisyona girdi. Helton Leite’nin devleştiği bu bölümde, Rize hücum oyuncularının beceriksiz olmaları da skorun ortada kalmasına neden oldu.

Shelvey’in beyin görevi yaptığı Çaykur Rizespor, sağdan, soldan ve göbekten beklediğinden çok daha fazla pozisyon buldu. Bu pozisyonlardan birinde gol buldu, diğerinde ofsayta takıldı, 2 pozisyonda Leite devleşti, 2 pozisyonda da müsait pozisyonda topu dışarı attılar.

Savunma oyuncularının kendi aralarındaki yan ve kısa pasları dışında topu ayağında tutamayan Antalyaspor, orta sahaya getirdiği topu, bir türlü üçüncü bölgeye taşıyamadı. Larsson, Streek ve Safouri’nin silik oynadığı bölümde kenardan müdahale de gelmeyince kaderine razı bir takım ortaya çıktı.

Pas alışverişinden uzak, yardımlaşmayı unutan, pozisyona girmeyi hatırlayamayan bu görüntü, Süper Lig takımına yakışmıyor. Futbolcular ve Sergen Yalçın, Rize’de ne yaptıklarını izlesin ve futbol adına kendilerine not versin.

Daha farklı bir mağlubiyet olmaması, Antalyaspor için bir şanstı.

Sahada bu kadar vurdumduymaz bir kadro varken, kenarda da aynı şekilde kaderine razı bir Sergen Yalçın olunca, Rizespor’un ikinci golü bulması beklendi. Zeqiri’nin attığı ikinci gole kadar kılını kıpırdatmayan Sergen Yalçın, skorun dönmesi zorlaştıktan sonra orta sahayı tamamen değiştirip 3 oyuncuyu birden sahaya sürdü. Bu tablo da gösteriyor ki, futbolcular gibi Sergen Yalçın da kafasında ligi ve Antalyaspor’u bitirmiş.

Puan cetvelinde birbirine bu kadar yakın olup, sahadaki futbol anlamında birbirinden bu kadar uzak iki takımın maçından beklenen sonuç çıktı.

Türkiye Kupası hedefi bitti, lig 5’inciliği hedefi, Rize yenilgisi ile yok denecek kadar azaldı. Kalan maçlarda tıpkı Rize’ye olduğu gibi turistik seyahatler düzenleyip prosedür yerine getirilecek.

Ligi 3’üncü bitirecek kapasitesi olan bir takımı bu hale getirmek de başarıdır. Emeği geçenleri yürekten kutluyorum.

Ramazan Bayramı bitti, anlaşılan Antalyaspor tatil havasını sevdi ve havasından çıkamadı.

İyi tatiller.