Hasan Yavaşlar

Tatilde Galibiyet

Yayımlanma Tarihi

21 Nisan, 2024

Düzenlenme Tarihi

21 Nisan, 2024

Yazar Profili

Beşiktaş'ı yenerek kafa olarak sezonu tamamlayan Antalyaspor, çıktığı tatilde düşe-kalka ilerliyor. Kendi sahasında oynadığı Ankaragücü maçında şansının da yardımı ile 1-1 berabere kalan kırmızı-beyazlı ekip, tatilin ikinci etabı olan Karadeniz turunda Çaykur Rizespor'a 3-0 yenilmişti. Üçüncü tatil haftasında ise düşme hattındaki Hatayspor'u 2-1 yenerek bonus kazanç sağlamış oldu.

Antalyaspor'u doğradığı Galatasaray maçından sonra Abdülkadir Bitigen yine Antalya'daki bir maça hakem olarak atanıyorsa, bu ülkede futbol adına beklentiye girmek baştan yanlış olur. Abdülkadir Bitigen'in Antalya'ya gelerek maç yönetecek yüzü varsa, ona bu görevi verenlerin futbolun F'sinden anladığını kabul edersek, Antalyaspor'un oynadığı futbolu da yorumlayabiliriz.

Maçın ilk 60 dakikasında Antalyasporlu futbolcular peş peşe 4-5 pas yapamadı. Sağ bekte Erdoğan, solda Güray, belki de kariyerlerinin en kötü maçlarını oynadılar. Orta alanda Van de Streek-Safouri ikilisi eski formlarından çok uzaktı. Bahadır'ın yerine oynayan Ömer Toprak, doğal olarak futbolu unutmuş bir görüntü verdi.

Eski maçlara göre Saric daha hareketli, Adam Buksa ve Kaluzinski ise standart futbollarını oynadı. Maçın ilk 20 dakikasında Antalyaspor'un ne yapacağını anlamaya çalışan Hatayspor ise tıpkı bir hafta önce Çaykur Rizespor'un yaptığı gibi 20. dakikadan sonra sazı eline alarak maçın tek hakimi oldu. Helton Leite, ilk yarıda inanılmaz 4 top çıkardı. Yediği golde de topu çıkardı ancak savunmadan destek alamayınca topu filelerinde görmekten kurtulamadı. 

İkinci yarının ilk 15 dakikasında da değişen bir şey yoktu. Ligde kalma stresi yaşayan Hatay, sağlı sollu ataklarla Antalyaspor kalesini bunalttı. Kaleci Helton Leite bu bölümde de üzerine düşenden fazlasını yaparak takımını oyunda tuttu. 

60. dakikadan itibaren yapılan pas hataları ve yanlış tercihler tribünlerden tepki almaya başladı. Tribünlerden gelen tepkiler üzerine biraz pas yapmaya başlayan Antalyaspor, toplam 10 dakika futbol oynamaya çalıştı, bu bölümde bir gol buldu, 2 de pozisyon. Ancak 70.dakikadan sonra görüntü eskiye döndü ve Antalyaspor oynamaktan çok rakibini durdurmaya çalıştı.

Oyuncu değişiklikleri orta sahaya biraz dinamizm katınca Antalyaspor bölüm bölüm oyuna ortak olmaya çalışsa da pozisyona giremedi. 82'de oyuna giren Zymer Bytyqi, uzatma dakikalarında yaklaşık 35 setreden attığı golle takımına 3 puanı kazandıran isim oldu.

Ankaragücü maçında alınan 1 puan, Hatayspor'a karşı kazanılan galibiyet ve Çaykur Rizespor deplasmanında daha büyük farktan kurtulduysa, Antalyaspor bunu kesinlikle kalecisi Helton Leite'ye borçlu.

Diğer isimler ve Sergen Yalçın ise tatile devam ediyorlar. Ülkede futbol o kadar kötü ki; hiç oynamadan puan ya da puanlar alabiliyorsunuz. Antalyaspor, son 4 puanını bu şekilde kazandı.

Antalyasporlu futbolcular, tatil havasında oynadıkları Hatayspor maçında alınan galibiyet nedeni ile prim alacaklardır, helal olsun. Ancak takımın yarısından çoğu, Sergen Yalçın ile birlikte teknik kadro futbola ihanet ediyor. Başkan Sinan Boztepe'ye göre "Dünyanın en iyi hocası" olan Sergen Yalçın, maçı tekrar izlese, futbolun böyle birşey olmadığını anlayacaktır. Oyuna katkısı sıfır, hamlesi yok ve yapacağı değişiklikler dahi belli. Antalya amatör kümeden bir antrenör kenarda olsa, inanın daha farklı birşey yapmazdı.

Böyle futbol olmaz, tatil yaparak galip gelinmez. Yönetenler kulüpleri batırdı, oynayanlar ve oynatanlar da futbolu bitiriyor.

Başta da söylediğim gibi; Abdülkadir Bitigen Antalya'ya gelip maç yönetecek yüz bulabiliyorsa, Antalyaspor da böyle oynayarak galip geldiğine sevinecektir.