Şali Erguş

Su Muslukları

Yayımlanma Tarihi

06 Kasım, 2023

Düzenlenme Tarihi

06 Kasım, 2023

Yazar Profili

Ciddi bir iklim değişikliği yaşadığımızı bilmeyen yoktur sanırım diye düşünürken, bilmeyenlerin olduğunu yapılan bazı uygulamalarla rahatlıkla görebiliyoruz. En net göstegesi, yağmur yağarken park ve yollarda sulama yapan belediyeler...

Sorunun temel nedeni siyasi tercih midir, nitelikten uzak yöneticiler midir, eğitilmemiş ve sorumluluk verilmeyen personel midir? Sebep ne olursa olsun bu tip davranışlar kabul edilemez davranışlardır bana göre. Su kaynaklarına sahip çıkmak hepimizin temel görevi olmalı, en çok da ülkeyi veya kenti yöneten siyasilerin.

Ülke genelinde bazı tedbirler alınmıyorsa bile siz kentinize örnek olmalısınız ve yönettiğiniz şehirde bazı önlemler almalısınız. Her yeri imara açarak yapılan saçmalıkları en azından bir süre rafa kaldırsanız, ne olur rant musluklarınız mı kısılır?

Bu hızla giderseniz kapanan rant muslukları değil, su muslukları olacak emin olun.

İlk belediye meclisinde gelin yeni yapılacak tüm binalara yağmur hasadı zorunluluğu koyalım. Ama yapamazsınız, sevgili müteahhit arkadaşlarınız için külfet olur, seçimlerde sizi desteklemezler o zaman...

Seçim çalışmalarını kimler finanse eder, toplumu düşünürseniz öyle değil mi?  Karayolları mazgallarını ve yol kenarlarında oluşan su akıntılarını yapılacak yatırımlarla belirli bölgelere yönlendirsek ve bu suları parkların sulanmasında kullansak, hem bu projede müteahhit arkadaşlarınıza da iş çıkar belki. İçlerinde toplumun genelini düşünenler bu projeye destek de verebilir. 

Bu kış ve bundan sonraki dönemlerde yağmurlar bir çok bölgede ani ve yoğun şekilde olacak. Sellerle uğraşacağız. Yanlış yapılan imar planları, göz yumularak verilen inşaat ruhsatlarından dolayı olacak can kayıplarından imza atan tüm yönetici ve siyasiler sorumludur.

Sayın siyasiler; siz de su olmayınca yaşamakta zorlanacaksınız.

Siz de su olmadan bir hiçsiniz.