Gözde Dolayman

Eğitimde İyileşme

Yayımlanma Tarihi

30 Ocak, 2024

Düzenlenme Tarihi

30 Ocak, 2024

Yazar Profili

MEB tarafından yakın geçmişte alınan kararların, uygulanan yöntemlerin işe yaradığına ve olumlu sonuçlar vermeye başladığına dair haberler okumak mutluluk verici.

Eğitimde kaliteyi iyileştirme çalışmalarının öğrencilere olumlu yansımaları görülmeye başlanmış. Zaten eğitim ve öğretimde arzu edilen noktaya gelebilmemiz için bu düzenlemeler şarttı.

Öyle ki; başta sektör temsilcileri olmak üzere gücü yeten, sözü geçen herkesin hedefi eğitimin kalitesini yükseltmek olmalı ve biz gazeteciler de eğitimde iyileşmeyi sağlayacak değişimlerin yaşanması için ayrıca çabalamalıyız.

Bu müjdeli haberin detaylarını sizlerle de paylaşmak isterim. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatıyla, öğrencilerin eğitim süreçlerinin istenen hedeflere ulaşabilmesi için çeşitli düzenlemeler hayata geçirilmişti.

MEB'in tedbirleri ile devamsızlık affı kalktı, böylece devamsızlık azaldı.

Okul terki riskine karşı 'sınıf tekrarı' geri getirildi, açık liselere geçiş zorlaştırıldı.

Yapılan bu mevzuat değişikliğiyle beraber, devamsızlık ve başarısızlık nedeniyle sınıf tekrarı riski taşıyan öğrencilere yönelik çalışmaları gerçekleştirmek amacıyla okullarda komisyonlar kurulmuştu. İşte okullarda kurulan bu 'önleme, müdahale ve yönlendirme komisyonları’nın çalışmaları meyvesini veriyor. 

Bu kapsamda, bakanlık tarafından mazereti uygun görülenler ile örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybeden öğrenciler gibi istisnalar dışında bu yıl, açık liseye nakil ve geçişler yapılmayacak.

Ve yine bu yıl, geçen yılın birinci dönemine göre LGS’ye hazırlanan 8'inci sınıf öğrencilerinin devamsızlık oranı yüzde 9,2 oranında düşmüş, liselere getirilen sınıf tekrarı uygulamasıyla öğrencilerin devamsızlık oranlarında da ciddi manada düşüş yaşanmış.

Bu sayede de, liselere getirilen sınıf tekrarı uygulamasıyla öğrencilerin devamsızlık oranlarında gözle görülür bir değişim olmuş.

‘Devamsızlıkta af yok!’ diyen Bakan Tekin, devamsızlık konusunda ısrarcı ve yapılan hamleler sonuç vermeye başlamış.

Sizlerle eğitime dair olumlu gelişmeleri ve bunun mutluluğunu paylaşmak da varmış.

Eğitime dair alınan sıkı tedbirlerin devamlılığı dileğiyle…

 

Esen kalın..