Gözde Dolayman

Altın Yüz Güldürüyor

Yayımlanma Tarihi

21 Mart, 2024

Düzenlenme Tarihi

21 Mart, 2024

Yazar Profili

Yatırım araçları içerisinde en fazla kazanç sağlayan ürünlerin başında altın geliyor. Uzmanlar altın fonları ve dövizle, ons altın üzerinden yatırım yapılmasını tavsiye ediyor.

Altın, 2024’te de piyasalarda cazip halde. Peki, altındaki bu gidişat ne yönde? Altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi? Uzmanlardan konuya ilişkin art arda açıklamalar geliyor.

2023’te tırmanan altın fiyatlarının 2025 itibarıyla yerini dengelemeye bırakacağı ön görülüyor. Yükseliş trendi 2024’te de devam ederken, ekonomistler tarafından gram altının yılsonunda 3 bin TL seviyelerini göreceği söyleniyor. Analistler, “Elinde altını olanlar bir kez daha beklemeli. Satmak için acele etmeyin" tavsiyeleri veriyor.

Altında yeni dönem başladı. Altın, risk sevmeyen yatırımcıların sevdası haline geldi ve 2024 yılında da yatırım şirketlerinin radarında...

Piyasaların, FED'in para politikasına yönelik mesajlarını almasıyla da altın fiyatları yukarı yönlü hareketini yıl içinde sürdürecektir.

FED’in de etkisiyle altın yükselmeye devam edecektir. Altında yeni rekorlar kırılacak, yeni zirveler görülecektir.

Altın fiyatları, yatırımcısının gündemindeki yerini koruya dursun, her ay yeni bir rekor tazeleyen gram altın, yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam edecek gibi duruyor.

Ve 2024 yılı, gram altın yılı olacak deniyor. Benden söylemesi…

 

Esen kalın…