Gözde Dolayman

Az Turistle Çok Para

Yayımlanma Tarihi

02 Aralık, 2023

Düzenlenme Tarihi

02 Aralık, 2023

Yazar Profili

Az turistle daha çok para bırakan bir turizm çeşidi olarak değerlendirilen golf turizmi, Türkiye ekonomisine yön verebilecek potansiyele sahip.

Özellikle Belek, golf turizminde sahip olduğu 22 golf sahasıyla, 50 beş yıldızlı oteliyle 12 ay boyunca hizmet veriyor. Belek her yıl, 120 bine yakın golf oyuncusu ağırlıyor. Golf turistlerinin ise 400 milyon euro gelir bıraktığı tahmin ediliyor. Ayrıca 2023 sezonunda bu sayının daha da artmış olacağı turizm sektöründeki bilirkişiler tarafından belirtiliyor.

Belek’in mükemmel imkânları ve hizmetleri bu bölgeyi golf endüstrisinde ana konumlardan biri yapıyor. Eğlenceli bir golf deneyimi yaşamak isteyenlerin Belek’te aynı zamanda tatil yapma şansını da yakalaması bölgeyi daha çekici kılıyor.

Antalya’nın turizm hedeflerine hızla ulaşması için Antalya’daki golf turizminin de hızlı bir yükseliş trendine girmesi gerekiyor.

Golf turizmi denilince sadece yabancı turistler de akla gelmemeli. Golf sporu, Antalya başta olmak üzere tüm Türkiye’de kitlelere yayılmalı.

Daha evvel pek çok kez köşemde, haberlerimde golf turizmini yazdım. Antalya’daki golf turizminin önemli isimleriyle programlar yaptım. Golf sporunun Antalya turizmi için önemini bir kez daha dile getirmek istiyorum. Bakanlık’ın teşvikleriyle ve turizm temsilcilerinin çalışmalarıyla bu sporun üzerine daha fazla düşülmeli.

Belek bölgesinin coğrafi konumuna baktığımızda, havalimanına yakınlığıyla, tesisleriyle yüksek kalitede hizmet veren özel bir bölge. Golf sporu için Belek’teki sahaların birbirine yakın olması, golf severlere birden fazla golf sahası deneyimi de sunuyor.

Belek’ten bahsetmek istedim. Çünkü Belek için Avrupa’da golf turizminin başkenti diyebilirim. Dünyanın önemli turizm destinasyonlarından Antalya'da, turizmin 12 aya yayılmasına katkı sağlayan golf sporunun kente kattığı değer, bilhassa ekonomik kazanç anlamında yadsınamaz boyutta…

Golf, Antalya için sporun ötesinde, Belek’te bulunan dünya standardındaki golf tesisleri sayesinde yüksek gelirli golf turistlerini kentimize çekiyor.

Antalya turizmi için ayrı bir öneme sahip golf ile kalifiye turisti kentimize çekmek,

Parlak bir yatırım olarak görülmeli ve değerlendirilmeli!

 

Esen kalın..