Fatma Papak

Çocuklarımız Ne Okumalı?

Yayımlanma Tarihi

14 Haziran, 2023

Düzenlenme Tarihi

14 Haziran, 2023

Yazar Profili

Değerli Okurlar,

Uzun bir yılı geride bıraktık. Yaz tatili yaklaşıyor. Çocuklarımız ve bizler tatil yapacağız elbette. Gezip eğleneceğiz, dinleneceğiz. Ama kitapları unutmamalı, hep elimizin altında tutmalıyız. Peki, ne okuyalım? İyi bir kitap nasıl olmalı?

İyi bir kitap çocuğun ilgisini çekmelidir. Kitap içeriği çocuğun gelişmekte olan anlayış düzeyine uygun olmalı, onu doğru ideallere yönlendirmelidir. Kitaplar dış dünya hakkında bilgi edinmenin bir yoludur ve çocuğun ufkunu genişletir. Çocuk kitap sayesinde kendi problemleri ve iç çatışmaları ile nasıl baş edeceğini öğrenir. Öyküler, ruhsal gelişimine de büyük katkı yapar. Çocuk bir takım sorunların sadece kendine ait olmadığını görür. Ayrıca diğer yaşantılar hakkında bilgi sahibi olarak kendine uygun seçimleri yapabilme olanağına kavuşur.

Peki, çocuklarımız ne okumalı? Aşağıda sizler ve çocuklarımız için seçtiğimiz kitap önerilerini bulacaksınız. Bu kitapları severek okuyacağınıza inanıyoruz.

Ben Bu Oyunu Bozarım / Sessiz Sakin'in Gürültülü Maceraları 9

Melih TUĞTAĞ'ın yazdığı, Çağrı CEBECİ'nin resimlediği Sessiz Sakin'in Gürültülü Maceraları serisinin dokuzuncu kitabı olan "Ben Bu Oyunu Bozarım" sekiz bölümden oluşuyor. Toplam 179 sayfa olan Sessiz Sakin 9 kitabında resimler neredeyse metinler kadar yoğun olduğu için kitap hızlıca bitiyor. Tabii bunda kitabın akıcılığının da büyük rolü oluyor. Yazar, Sessiz SAKİN ve çevresindekilerin yaşadıklarıyla, genel olarak tabletlerle oynanan dijital oyunların topluma verdiği zararları gözler önüne seriyor. Hem çocukların hem de büyüklerin kendilerini bu konuda sorgulamasını sağlıyor. Ayrıca yazar çocukları kitabın son bölümünde yer verdiği gerçek oyunlarla tanıştırıyor. Onları unutulmaya yüz tutmuş gerçek oyunları oynamaya teşvik ediyor.

Oğuz Kağan Destanı

Oğuz Kağan Destanı, Bilgin Adalı'nın güzel dilinden, Türklere ait bir yaratılış efsanesi ile yiğitliği ve önderliğiyle ünlü Türk kahramanı Oğuz Kağan'ın destanını içeriyor... Sadece yiğitlik ve cesaretle kahramanlık destanı yaratılamayacağını, adaletin de önemini vurgulayan Adalı'nın yeniden yazdığı bu destanı Mustafa Delioğlu resimlemiş.

Olimpos Kahramanları - Kayıp Kahraman - Rick Riordan

Yunan efsaneleri günümüzde yaşamaya devam ediyor! Percy Jackson ve Olimposlular macerasından sonra yepyeni bir seri başlıyor: Olimpos Kahramanları. İlk beş kitabın sonunda, büyük bir savaşın ardından Melez Kampında bıraktığımız dostlarımız, melezlerle birlikte yepyeni bir serüvene adım atıyorlar.

Cim Düğme ve Lokomotifçi Lukas - Michael Ende

Düdüğünü neşeyle öttüren Emma, bilge Lukas ve küçük Cim’le arkadaşlığın değerini ve gökkuşağının tüm renklerinin bir aradayken daha güzel olduğunu keşfedeceksiniz…

Lokomotifçi Lukas, lokomotifi Emma’yla küçücük bir ada ülkesi olan Hasvetya’da yaşar. Bir gün postacı adaya şüpheli bir paket getirir. Paketten çıkan küçük Cim büyüyüp delikanlı olduğunda adada yeteri kadar yer olmayacağı için Lukas ve Emma ile adayı terk edip büyük bir maceraya atılır.

Camdan ağaçlar, ejderhalar, güya devler, bezelye kadar çocuklar ve krallarla dolu bu macerada kahramanlarımızın başına gelmeyen kalmayacaktır.

Çocuğunuza Sınır Koyma - Robert J. Mackenzie

Çocuklarınız kurallarınıza uymuyor, yanlış davranışlarda mı bulunuyorlar? Doğru davranmaları konusundaki önerilerinizi önemsemiyor ya da ret mi ediyorlar? Yumuşak ve otoriter eğitim modelleri arasında kararsız mı kalıyorsunuz? Oysa bu modellerden daha eğitici ve daha az çaba gerektiren bir yöntem var. Çocuğunuza Sınır Koyma, çocuklarınızın daha nazik ve saygılı olması için altyapı oluşturmanıza yardımcı olur. Robert MacKenzie tarafından yazılmış ve tekrar gözden geçirilerek genişletilmiş bu baskı ile kanıtlanmış teknik ve yöntemleri öğrenecek ve çocuğunuzun sizinle işbirliği yapmasını sağlayacaksınız.
Bu kitap anne-babalara şu özellikleri kazandırıyor:

• Anlaşılır, kesin ve etkili sınırlar koymak
• Çatışma ve güç mücadelelerine son vermek
• İşbirliğine yönlendirecek kurallar koymak
• Çocuklara sorun çözme becerileri kazandırmak
• Yanlış davranışlar karşısında mantıksal sonuçlar uygulamak

Şimdi kitapçıya gitme zamanı. Hepinize kitaplarla dolu bir tatil diliyorum.

KAYNAK

https://kitap.yazarokur.com/cocuk-kitaplari