Fatma Papak

19 Mayıs

Yayımlanma Tarihi

19 Mayıs, 2023

Düzenlenme Tarihi

19 Mayıs, 2023

Yazar Profili

Değerli Antalya Sektörel Okuyucuları, Bu köşede sizlerle birlikte olmak çok heyecan verici.

Üstelik de böyle anlamlı bir günde.

Ben bir öğretmenim. Uzun yıllar öğrencilerimle birlikte sınıftaydım. Onlarla birlikte öğrenme yolculuğunu sürdürdük. Şimdi yine öğrencilerimle birlikteyim. Ancak sınıfta öğretmen olarak değil, yönetici olarak.

Güzel Antalya’nın güzel okullarının birinde yönetici olarak çalışıyorum. Zaman zaman da bu köşede, daha çok eğitim içerikli sohbetlerle birlikte olacağız.

Bugün çok anlamlı bir gün. Bugün 19 Mayıs. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı günün yıldönümü.

Bu tarihi günde Atatürk'ün 19 Mayıs'ta Samsun'da attığı ilk adım, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır.

Değerli okurlar, geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar sonsuza dek yaşama hakkına sahiptirler.

Bu bilinçle 19 Mayıs 1919'da bağımsızlık ateşini yakan Atatürk, yaptığı çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşı'nı ona inanan halkı ile birlikte sürdürmüştür. Kazanılan zaferin devam etmesini sağlayacak gençlere olan güveni nedeniyle de bu günü gençlerimize armağan etmiştir.

Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak gençler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik içinde hareket ederek ülkemizi daha güçlü bir hale getirecektir.

Biliyoruz ki gençlerimiz, Türk milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatıdır. “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.” sözünü rehber edinerek çok çalışmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nızı kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz.

Bayramınız kutlu olsun.