Tour Of Antalya'nın 3. etabı: Kemer - Tahtalı 136,7 km

Antalya Sektörel

Antalya’nın Kemer ilçesi merkezinden başlayıp Derince ilçesindeki Tahtalı Dağı’nda sona erecek Tour of Antalya’nın üçüncü gün etabı, Olympos üzerinden Kumluca’ya geçerek Antalya’nın en yeşil bölgelerine uğrayacak.

Tour-Of-Antalyanin-3-etabi-Kemer---Tahtali-1367-km_55d89c72-7d2c-4a9c-93db-eafab7286c87.webp

Beydağları’nın en yüksek zirvesi olan Tahtalı’da tırmanışa geçen bisikletçiler, zorlu şekilde mücadele edecek.

KEMER

Antalya'ya 43 kilometre uzaklıkta yer alan kıyı şeritli Kemer, Akdeniz turizminde önemli yere sahip… Lüks ve konforlu konaklama seçenekleriyle ön plana çıkan Beldibi, Göynük, Kiriş, Çamyuva, Tekirova, Çıralı gibi eşsiz güzellikleriyle ünlü tatil beldeleri, her yıl yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlıyor ve masmavi berrak suları ve yeryüzü cennetini andıran koylarıyla sayısız güzelliğe ev sahipliği yapıyor.

PHASELİS ANTİK KENTİ

Kemer'in en önemli tarihi eserlerinde biri olan Phaselis Antik Kenti, Bey Dağları Sahil Milli Parkı'nın çam ve sedir ormanları arasında yer alıyor. Tarihi zenginlikleri yanında muhteşem bir doğaya ve plaja sahip olan Phaselis, Akdeniz güneşini yakından hissetme fırsatı sunuyor.

PHASELİS KOYU

İhtişamıyla görenleri büyüleyen antik kentin içinden geçerek ulaşılan Phaselis Koyu, masmavi berrak suları ve zengin balık çeşitleriyle dikkat çekiyor.

OLYMPOS

Antalya’nın güney sahillerinde Phaselis’ten sonra ikinci önemli liman kenti Olympos’un, M.Ö. 167–168 yılarında basılan Likya Birlik sikkelerinde adı geçiyor. Kentin birkaç kilometre güneybatısındaki Çakaltepe olarak anılan yükseltinin güney yamacından devamlı olarak alev çıkar. Özellikle geceleri çok etkileyici olan bu doğa olayı metan gazının asırlardır aynı noktadan yeryüzüne ulaşmasından kaynaklanır. Bu doğa olayı Likya’da yaşayan ve soluğundan ateş püskürdüğüne inanılan Khimaira Canavarı ile özdeşleşmiş ve bu sayede Olympos, Bellerophontes Efsanesi'ne ev sahipliği yapmıştır. Zamanla demirci Tanrı Hephaistos’un kült merkezi, Roma ve Bizans dönemlerinde de dini merkez olarak kullanılan alanda yer yer orijinal blokları görülebilen kutsal yol ile alevlerin etrafındaki birtakım yapıların temellerini görmek mümkündür. İç duvarları yer yer freskolarla süslü Bizans Kilisesi ise alandaki en anıtsal kalıntıdır.

ADRASAN

Kumluca’ya yakın doğal güzellik Adrasan, 2 kilometre uzunluğundaki kumsalıyla göze çarpıyor. Adrasan Koyu’nda yer alan gezi tekneleriyle, çevredeki Suluada, Akvaryum, Ceneviz, Sazak gibi koylara, günübirlik turlar düzenleniyor.

KORSAN KOYU

Akvaryumu andıran turkuaz rengi suyuyla görenleri kendine hayran bıraktıran Korsan Koyu, Antik Çağ dönemindeki korsan kralı Zeniketes’in eline geçtiği için “Korsan Koyu” adıyla biliniyor.

MAVİKENT

Antalya’nın Kumluca ilçesi sınırları içinde yer alan Mavikent, yemyeşil ağaçları ve ışıl ışıl masmavi deniziyle ziyaretçilerine benzersiz bir atmosfer sunuyor.

TAHTALI DAĞI

Beydağları Sahil Milli Parkı içinde yer alan Tahtalı Dağı, Kemer sahil şeridinde bir doğa harikası… Doğa sporu sevenler için Tahtalı Dağı'nın zirvesinden Beycik Köyü'ne ve Çukuryayla'ya dağ yürüyüş yolları bulunuyor. Tarih boyunca kutsal kabul edilen dağ, birçok maceraseverin heyecanını uyandırıyor.

(On İletişim Basın Bülteni)


  • Yayımlanma Tarihi: 06 Şubat, 2024 13:03
  • Güncellenme Tarihi: 06 Şubat, 2024 15:59