Antalyaspor ilk deplasman puanını aldı 0-0

Gözde Dolayman

Ligin 6.haftasında Kasımpaşa’ya konuk olan Antalyaspor, ilk yarıda varlık gösteremediği maçı, ikinci devrede bulduğu pozisyonlara rağmen kazanamadı. Bu sezon ilk deplasman puanını alan kırmızı-beyazlılar, bu sonuçla puanını 8’e çıkardı

Antalyaspor-ilk-deplasman-puanini-aldi-0-0_a091dfe8-d946-4ac7-9cbf-fe0d11c5badc.webp

KISIR MAÇTAN 1 PUAN ÇIKTI

Trendyol Süper Lig’in 6. hafta maçında Kasımpaşa’ya konuk olan Antalyaspor, rakibi ile 0-0 berabere kalarak 1 puan aldı. İlk yarıda varlık gösteremeyen, pozisyona giremeyip şut dahi atamayan kırmızı-beyazlı ekip, ikinci devrede daha dengeli bir oyun ortaya çıkardı. 77.dakikada Brekalo’nun kırmızı kart görmesi nedeni ile 10 kişi kalan rakibi karşısında istediği pozisyonları bulamayan Antalyaspor, 90 dakikayı 1 puanla tamamladı.  Kasımpaşa’dan Nuno da Costa’nın her iki devrenin uzatma dakikalarında fileleri havalandırdığı pozisyonlar ofsayt olduğu gerekçesi ile gol değeri kazanmayınca mücadele 0-0 sona erdi. Bu sonuçla bu sezon deplasmanda ilk puanını alan Antalyaspor puanını 8’e, Kasımpaşa ise 6’ya çıkardı.

 

GÜRAY FORMASINA KAVUŞTU

Süper Lig’in 2’inci haftasında oynanan Beşiktaş deplasmanında Rafael Silva’ya yaptığı sert müdahale sonrası VAR uyarısı ile kırmızı kart gören ve 3 maç ceza alan Güray Vural, Kasımpaşa maçında formasına kavuştu. Beşiktaş’tan sonra oynanan Hatayspor, Başakşehir ve Adana Demirspor karşılaşmalarında takımını yalnız bırakan tecrübeli oyuncu, Kasımpaşa deplasmanında ilk 11’deki yerini aldı. 

 

ALEX KADROYU DEĞİŞTİRMEDİ

Geçtiğimiz hafta Adana Demirspor’u son uzatma dakikasında attığı golle 2-1 mağlup eden Antalyaspor, bu maçın ilk 11’inde önemli değişiklik yapmadı. Maça ilk 11’de başlayıp sakatlanarak yerini Erdoğan’a bırakan Emrecan Uzunhan’ın yerine Güray Vural’ın oynadığı maçta, diğer 10 futbolcu formalarını kaptırmadı. Antalyaspor’da sakatlıkları nedeni ile Emrecan Uzunhan ve Bünyamin balcı kadroda yer almazken, yeni transferlerden Abdurrahim Dursun’un yedek soyunduğu maçta diğer yeni transfer Oleksandr Petrusenko ikinci yarıda oyuna girdi.

Haber: Gözde Dolayman

 

Stat: Recep Tayyip Erdoğan

Hakemler: Burak Pakkan, Abdullah Bora Özkara, Serkan Olguncan

Kasımpaşa: Gianniotis, Claudio Winck (Dk. 74 Espinoza), Morthada, Ben Ouanes, Opoku, Yasin Özcan (Dk. 74 Gökhan Gül), Cafu, Aytaç Kara, Antonin Barak (Dk. 58 Haris Hajradinovic), Kevin Rodrigues (Dk. 32 Mamadou Fall), Josip Brekalo, Nuno Da Costa.

Teknik Direktör: Sami Uğurlu

Antalyaspor: Kenan Piric, Mert Yılmaz, Veysel Sarı, Thalisson, Güray Vural, Erdal Rakip (Dk. 82 Soner Dikmen), Jakub Kaluzinski. Sam Larsson (Dk. 62 Van de Streek), Moussa Djenepo (Dk. 46 Petrusenko), Townsend (Dk. 82 Adolfo Gaich), Samudio.

Teknik Direktör: Alex de Sousa

Sarı kartlar: Dk. 13 Veysel Sarı, Dk. 17 Erdal Rakip, Dk. 39 Opoku, Dk. 42 Djenepo, Dk. 72 Kenan Piric, Dk. 75 Kaluzinski, Dk. 87 Mert Yılmaz

Kırmızı kart: Dk. 77 Brekalo

 

ÖNEMLİ DAKİKALAR:

7.dakikada ceza yayı üzerinde topla buluşan Brekalo’nun çıkardığı topun gelişine bekletmeden vuran Ben Ouannes’in şutunda top üstten dışarı çıktı.

15.dakikada ceza alanı içinde topla buluşan Barak’ın çıkardığı topun gelişine vuran Aytaç kara topu çok az farkla yandan auta gönderdi.

45.dakikada paslarla ceza alanına giren Kasımpaşa’da Barak’ın arapasında savunmanın arkasına sarkan Ben Ouannes kaleciyle karşı karşıya kaldı Ouannes’in şutunu Kenan Piric çift yumrukla çıkardı, Kaluzinski tehlikeyi uzaklaştırdı.

45+2.dakikada Nuno Da Costa’nın ağlara gönderdiği top, ofsayt olduğu için gol olarak değer kazanmadı.

47.dakikada Petrusenko’nun pasıyla savunmanın arkasına sarkan Samudio’nun aşırtma vuruşu istediği gibi olmayınca top kalecide kaldı.

50.dakikada soldan gelişen Kasımpaşa atağında Veysel Sarı’nın kafayla uzaklaştırmak istediği topu kafayla tamamlayan Barak’ın vuruşunu Kenan Piric kontrol etti.

70.dakikada Mert’in sağdan ortasında Kaluzinski’nin vole denemesinde top farklı şekilde üstten dışarı çıktı.

71.dakikada Hajradinovic’in soldan ortasında Da Costa’nın kafa vuruşunda top yandan dışarı gitti.

77.dakikada Erdal Rakip’e sert müdahalede bulunan Brekola, doğrudan kırmızı kart görerek Kasımpaşa’yı 10 kişi bıraktı.

90.dakikada Kaluzinski’nin kullandığı serbest atışta, arka direkte iyi yükselen Samudio’nun kafa vuruşu kalecide kaldı.

90+2.dakikada Hajradinovic’in kullandığı serbest atışta Yasin’in içeriye çevirdiği top kaleye yöneldi. Kenan Piric son anda topu kornere çeldi.

90+3.dakikada Gökhan’ın kullandığı korner atışında Nuno Da Costa’nan kafayla uzak direğe gönderdiği top az farkla auta çıktı.

90+5.dakikada Hajradinovic’in kullandığı korner atışında Yasin Özcan’ın kafa vuruşu üst ağlarda kaldı.


  • Yayımlanma Tarihi: 22 Eylül, 2024 19:29