Başkan Gülsüm Kıldan:

Peyzaj mimarı olmayan kent ölmeye mahkumdur

Fadime Yiğit

Antalya'da 19 ilçenin sadece yarısında peyzaj mimarlarının istihdam edildiğini söyleyen Başkan Kıldan, "Peyzaj mimarlığı, tüm meslek grupları ile altyapı ve üstyapıda görev almak zorunda. Peyzaj mimarlığının olmadığı bir kent ölmeye mahkumdur" dedi.

2e6b743e-5505-43b3-af0f-7c90af9401a0.webp

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Antalya Şube Başkanı Gülsüm Kıldan, peyzaj mimarlarının kamudaki istihdam talepleri ve meslek haklarının yeniden düzenlenmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.  Başkan Kıldan, "Peyzaj mimarlığı mesleği akademik olarak o kadar kapsamlı bir meslek ki tüm meslek grupları ile birlikte alt yapıda ve üst yapıda görev almak zorunda. Peyzaj mimarlığının olmadığı bir kent ölmeye mahkumdur" diye konuştu.

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Antalya Şube Başkanı Gülsüm Kıldan

MESLEKTAŞLARIMIZ MAĞDURİYET YAŞADI

Kadroların değişmesiyle peyzaj mimarlarının mağduriyet yaşadığını ifade eden Başkan Gülsüm Kıldan, "Geçtiğimiz yıl kamuda çalışan peyzaj mimarlarının meslek haklarının yeniden düzenlemesi, mimarlık ve mühendislik kadrolarında yer alması ile ilgili düzenlemeler yapıldı. Aslında var olan kadroların değişmesi sebebi ile bir çok meslektaşımız mağduriyet yaşadı. Bu sorunun çözümünde TMMOB Peyzaj Mimarları Odası olarak birebir görüşmelerde sorunun çözülmesi gerektiğini dile getirdik" diyerek çözümün bir parçası olan kişi ve kurumlara teşekkür etti.

19 İLÇENİN YARISINDA PEYZAJ MİMARI VAR

Antalya’da 19 ilçenin sadece yarısında peyzaj mimarlarının istihdam edildiğini aktaran Başkan Gülsüm Kıldan, "Bu sayının hem merkez hem de diğer ilçelerde arttırılması gerekiyor. Bu konu ile ilgili belediyelerle yaptığımız çalışmalar doğrultusunda Antalya’da, Alanya, Manavgat, Muratpaşa, Kemer ilçelerinde ruhsat aşamasında peyzaj projeleri istenir hale gelmiştir. Bu sayede belediyede aktif görev yapan meslektaşlarımızın ve proje alanında faaliyet gösteren meslektaşlarımızın sayısında artış oldu" ifadesini kullandı.

ANTALYA'NIN GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİ

Belediyelerle görüşmelerin devam ettiğini dile getiren Başkan Kıldan, "Altıntaş Mahallesi'nde hızlı bir şekilde başlayan ve devam eden inşaat projelerinde peyzaj mimarları tarafından çizilen drenaj ve peyzaj projeleri kesinlikle istenmelidir. Geç kalınmaması Antalya geleceği için çok önemlidir. Umuyoruz ki çok zaman geçmeden peyzaj projesi tüm belediyelerimizde istenmeye başlanacak ve Antalya çevreci kent olma konusunda önemli bir adımı atmış olacak. Peyzaj mimarlarının kent ve dünya için önemli görevlerinin olduğunun bilincindeyiz. Kentimiz ve ülkemiz için daha yaşanabilir bir dünya hedefi ile çalışmalarımıza devam edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Haber: Fadime YİĞİT


  • Yayımlanma Tarihi: 04 Ağustos, 2023 14:14
  • Güncellenme Tarihi: 04 Ağustos, 2023 18:13