Özel okullara ÜFE ve TÜFE’ye göre zam

Gözde Dolayman

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’ndeki değişikle özel okulların eskisi gibi enflasyon oranında ücret artışı yapabileceğini açıkladı. Antalya Özel Okullar Derneği Başkanı Mehmet Koçaş, “Normal standartlardaki mevzuatımız zaten bu şekildeydi fakat 2 yıldır ülkede inanılmaz bir enflasyon rakamı var. Özel okullar olarak yaptığımız çalışmalar ve ettiğimiz itirazlar neticesinde yeni bakanımız sağ olsunlar sesimizi duydu” dedi.

2c47fb20-a0f8-41b4-9fc7-586c3edbb868.webp

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğe ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeni düzenlemeyle veliler ile özel öğretim kurumları arasında anlaşmazlık konusu olan eğitim öğretim ücretleri artışında geçmişe dönüldü. Antalya Özel Okullar Derneği Başkanı Mehmet Koçaş, “Normal standartlardaki mevzuatımız zaten bu şekildeydi fakat 2 yıldır ülkede inanılmaz bir enflasyon rakamı var. Özel okullar olarak yaptığımız çalışmalar ve ettiğimiz itirazlar neticesinde yeni bakanımız sağ olsunlar sesimizi duydu” diye konuştu. 

BİR ÖNCEKİ YIL BAZ ALINACAK

Antalya Özel Okullar Derneği Başkanı Mehmet Koçaş yaptığı açıklamada şu sözlere de yer verdi: "Son iki yıldaki fiyat artışlarımız enflasyon artışının çok altında kalması ve bir dönem zam olmaması nedeniyle eski düşük fiyatlar üzerinden artış olacağından üç yıl mezun vermeden enflasyon durumunu yakalama şansımız yok. Bu nedenle; yönetmelikte yapılan değişiklikle, okullarda eğitim kademesinin başlangıcını oluşturan ilkokul 1, ortaokul 1 ve lise 1 gibi sınıfların kayıtlarında ücret belirlenirken, bu sınıflarda bir önceki eğitim öğretim yılında uygulanmış olan ücret baz alınacak ve artış o ücret üzerinden yapılacak. Okula ara sınıflardan devam eden öğrencilerin eğitim ücreti belirlenirken de öğrenci kayıt sözleşmesinde belirlenen ücret dikkate alınacak. Özel öğretim kurumlarının ücretleri belirlenirken bir önceki yılın ÜFE ve TÜFE oranlarının ortalaması baz alınarak üst sınır tespit edilecek".

Haber: Gözde DOLAYMAN

Antalya Özel Okullar Derneği Başkanı Mehmet Koçaş


  • Yayımlanma Tarihi: 10 Ağustos, 2023 12:57
  • Güncellenme Tarihi: 10 Ağustos, 2023 13:08