Eğitim sistemimizi yıkıp yeniden inşa etmeliyiz

Gözde Dolayman

38 yıllık tecrübesiyle geçmişten günümüze değişen eğitim anlayışımızı anlatan Antalya Seviye Kursu Müdürü Dinçer Öz, eğitim sistemimizin sürekli değiştirilmesini eleştirerek, “Eğitim sistemimizi komple yıkıp yeniden inşa etmemiz gerekiyor” dedi.

ba35bb5e-85ad-4237-b2d8-a41003204a3a.webp

“Biz öğretmenlerimizden insan olmanın, temiz olmanın, yalan söylememenin erdemini öğrenerek eğitildik” diyen Antalya Seviye Kursu Müdürü Dinçer Öz, “Geçmişte eğitim vardı. Şimdi iş tamamen öğretime döndü. Öğretim de hiçbir zaman eğitimin yerini tutmuyor. Biz çocuklarımızı eğitmiyoruz. Eğitim-öğretim deriz hep ancak maalesef eğitim kısmı gitti. Türkiye'de sadece öğretim var. Bu ilkokula kadar indi. Ayrıca eğitim sistemi bu kadar sık değiştirilmemeli” diye konuştu.

EĞİTİMİ KOMPLE SÜPÜRÜP SİLMELİYİZ

Yabancı dilin önemine de değinen Almanca Öğretmeni Dinçer Öz, “Bize deney yapan, fiziğin, kimyanın, biyolojinin ne işe yaradığını deneylerle gösteren gerçekten erdemli öğretmenler lazım. Eğitimle görevlendirilen kişilerin politika üstü olması lazım. Tam yetkili ve donanımlı olmaları lazım. Okullarda yabancı dile de ayrıca önem verilmesi gerekiyor. Şu andaki eğitim sistemini olduğu gibi yıkacaksınız. Hatta tozu mozu kalmıştır diye onu da süpürgeyle çekeceksin ki eskiden bir şey kalmasın. Çok yeni bir sistem kurulması lazım. Bu önce insanı insan olmaya sevk eden bir durum olacak. Ondan sonra üstüne binayı inşa edeceksin” ifadelerinde bulundu.

Haber: Gözde DOLAYMAN


  • Yayımlanma Tarihi: 05 Ağustos, 2023 15:32
  • Güncellenme Tarihi: 05 Ağustos, 2023 15:34