Genetiğe göre yaşamak gerekiyor

Yaşar Soylu

Spor genetiği uzmanı Ayhan Yücel Tanıtmış, her insanın kendi genetiğine göre yaşaması gerektiğini söyledi.

473894e4-7a58-42eb-824f-85c498b67ce0.webp

Antalya’da yaşayan Spor Genetiği Uzmanı Ayhan Yücel Tanıtmış, sporla içli dışlı yaşamını sürdürüyor. İnsanları genetiklerine göre sporun farklı branşlarına yönlendiren Ayhan Yücel Tanıtmış, genetiğe göre yaşamanın önemini vurguladı.

GENE GÖRE YAŞAMAK BAŞARI GETİRİYOR

Antalya Sektörel Web TV’de ‘Amatör Spor’ programının konuğu olan Spor Genetiği Uzmanı Ayhan Yücel Tanıtmış, “Spora çocuk yaşlarda başladım. uzun yıllardır da devam ediyorum. Gene göre yaşamak çok önemli. Sporu da geninize göre yaşarsanız zaten başarı elde edebiliyorsunuz” dedi.

SPOR DEĞİL EGZERSİZ

Birçok öğrencisinin olduğunu belirten Tanıtmış, “Doğru insana doğru antrenmanı vermezseniz verim alamazsınız. Herkes sporla ilgilenmeyebilir ama herkesin egzersizle ilgilenmesi gerekiyor. Spor biraz daha profesyonel olduğu için herkes yapamıyor olabilir. Ama egzersizi herkes yapabiliyor olmalı” diye konuştu.

SAKATLIK RİSKİ VAR

Doğru hareketin her anlamda önemli olduğundan bahseden Tanıtmış, “Beslenme çok önemli. Genetiğe göre beslenmeniz gerekiyor. Verim elde edemezsiniz. Yanlış spor hareketleri ciddi tehlikeler yaratabilir.  Yanlış hareket yok yanlış genetik var. İnsanlar antrenman yaparken genetiklerine çok dikkat etmeleri gerekiyor” şeklinde konuştu.

“SEVİMLİ OLMANIZ GEREKİYOR”

Sporda iletişimin önemini vurgulayan Tanıtmış, şunları söyledi: “İletişim bu konuda çok önemli. Bir antrenörseniz sevimli olmanız gerekiyor. Egzersizi insana sevdirebilmeniz için kendinizi sevdirebilmeniz gerekiyor. Çünkü sizden önce hayatında böyle bir durum yoktu. Siz aslında onun hayatını değiştiriyorsunuz. Bir antrenörün ana mesleği aslında insan psikoloji olmalı”.

Haber: Yaşar SOYLU


  • Yayımlanma Tarihi: 20 Ağustos, 2023 16:52
  • Güncellenme Tarihi: 20 Ağustos, 2023 16:52