Antalya Fenerbahçe sporcusu Berfin Boduç Milli Takımda

Antalya Sektörel

Antalya Fenerbahçe Atletizim Takımı sporcusu Berfin Boduç 400 metre engelli yarışında en iyi derecesiyle birinci oldu. 

Antalya-Fenerbahce-sporcusu-Berfin-Boduc-Milli-Takimda_0307548c-df4c-474a-93a2-1aa67a4100fb.webp

18-19 Mayıs 2024 tarihlerinde İzmir’de düzenlenen Olimpik Deneme Büyükler Milli Takım Seçmesi Yarışması’nda Antalya ili Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusu Berfin Boduç, 400 metre engelli yarışında 60.05 saniye ile en iyi derecesini koşarak birinci oldu. Bu başarısı ile Boduç, 25-26 Mayıs tarihlerinde İzmir’de yapılacak olan Balkan Büyükler Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

MİLLİ TAKIM HAYALİ ONU SPORA BAĞLADI

Yaklaşık 1.5 yıl süren sakatlık sürecinin ardından spor hayatına geri dönen Berfin Boduç, psikolojik olarak zor günler geçirdiğini ve sporu bırakma aşamasına geldiğini ifade etti. Ancak milli takımda yer alma hayali, Boduç için bir teselli oldu ve spora devam etme motivasyonu sağladı. Boduç, bu başarısıyla yeniden milli takımda yer almanın gururunu yaşıyor.

HAYALLERİNE KOŞMAYA DEVAM EDECEK

Atletizm Antrenörü Engin Özel, sporcusunun başarısını dile getirirken yarışmaya hazırlanma sürecinde yaşanan zorluklardan bahsetti. Sporcusunun 1.5 yıl önce ilk olarak dizinden yaşadığı patella tendinit sakatlığının ardından iç kasık yırtığı yaşadığını ve spor hayatına uzun bir süre ara verdiğini ifade etti. Milli takım hayali ile spor hayatına geri dönen Boduç'un çok sıkı antrenmanlarla yarışmaya hazırlandığını dile getirdi. Sporcusu ile gurur duyduğunu sözlerine ekleyen antrenör Özel, "Sırada ki hedefimiz burada elde ettiğimiz başarıyı Balkan Büyükler Şampiyonası'na taşımak ve orada da en iyi dereceleri elde etmek. Hayallerimize koşmaya devam edeceğiz" dedi. 

(Haber Merkezi)


  • Yayımlanma Tarihi: 21 Mayıs, 2024 12:53
  • Güncellenme Tarihi: 21 Mayıs, 2024 12:56