Wyndham Hotels EMEA Başkanı Dimitris Manikis:

Dört kişilik bir ailenin Türkiye ziyareti artık pahalı

Erkan Yaman

Bloomberg HT yayınında açıklamalarda bulunan Wyndham Hotels EMEA Başkanı Dimitris Manikis, yüksek enflasayonun Dünya'nın her yerinde hissedildiğini ama Türkiye'de ekonomik belirsizliğin ve ulaşım maliyetlerinin daha fazla olduğunu kaydetti. Manikis, Türkiye'de yıl sonuna kadar otel sayısı 150'ye ulaştıracaklarını da ifade etti.

d8db6184-54b6-4239-94ee-f8ad0586bd72.webp

Türkiye'nin yatırımcılar için çok iyi bir pazara sahip olduğunu, bugün 100’ü aşkın otel ile hizmetlerini sürdürdüklerini belirten Wyndham Hotels EMEA Başkanı Dimitris Manikis, "Siz Cumhuriyet’in 100.yılını kutluyorsunuz biz de 100’den fazla otelimiz olmasını kutluyoruz. Türkiye gerçekten çok iyi bir piyasa" şeklinde konuştu.

Bloomberg HT yayınına katılan Manikis turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Bloomberg'in aktardığı habere göre "Otellerdeki doluluk yatay düzlemde ilerliyor, fiyatlar yükselse de kârımız artıyor. Bu yatırımcılarımız için çok önemli ve biz bu yıl bitmede 7 yeni otel daha açacağız. 2023’ün sonunda da 150 otel gibi bir sayıya ulaşmayı hedefliyoruz. Bayilik sistemiyle çalışan bir şirketiz ve Türkiye’de toplam 45 farklı şehirde hizmet veriyoruz ve önümüzdeki 18 ayda yeni oteller açacağız." sözlerini sarf etti.

MALİYETLER YÜKSELDİ

Manikis enflasyon nedenli artan maliyetlere de değinerek "Türkiye'de de diğer Akdeniz ülkelerinde olduğu gibi maliyetler yükseldi, fiyatlar yükseldi ve Türkiye diğer Akdeniz Ülkeleri gibi pahalı bir destinasyon haline geldi. Seyahat etmek artık eskiye nazaran daha pahalı, uçak biletleri de aynı şekilde örnek vermek gerekirse 4 kişilik bir ailenin Türkiye’ye gelmesi artık pahalı hale geldi." sözlerini sarf etti.

Türk turizminin çevre ülkelerin turizmleriyle kıyasıya bir rekabet içinde varlık gösterdiğini belirten Manikis gelen misafirlerin memnuniyetinin sürdürülebilir turizm için temel şart olduğunu belirtti.

Haber: Erkan Yaman


  • Yayımlanma Tarihi: 17 Eylül, 2023 17:35
  • Güncellenme Tarihi: 17 Eylül, 2023 17:35