Avokado son 5 yılda çok mesafe katetti

Görkem Dellal

YÖREX’te açılan Alanya Standı, tropikal meyvelerin tanıtımını yapıyor. Stantta en çok ilgiyi, coğrafi işaret alan Alanya Avokadosu görüyor

Avokado-son-5-yilda-cok-mesafe-katetti_ffb28d54-560c-424e-a757-9efed33cec63.webp

Yöresel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX) stant açan Alanya’nın en gözde ürünü, coğrafi işaret almış avokado oldu. Son yıllarda örtü altında da üretilmeye başlanan avokadonun tanıtımının da oldukça yaygınlaştığını belirten Alanya Ziraat Odası Genel Sekreteri Celalettin Aydoğan, YÖREX sayesinde bilinirliğin arttığını söyledi.

YÖREX BİLİNİRLİĞİ ARTIRDI

YÖREX’e Alanya’nın tropikal meyve ve ürünlerini getirdiklerini belirten Celalettin Aydoğan, “Mango, papaya, ejder meyvesi, yıldız meyvesi, avokado gibi ürünlerimizi getirdik. Alanya Avokadosu son 5 yılda çok büyük gelişim gösterildi. Şu anda örtü altı üretimine başlandı e güzel verim alınıyor. YÖREX’in ürünlerimize tanıtım katkısı var. Buraya her ilden gelen misafirlere ürünlerimizi ikram ettirip tanıtıyoruz. Sadece meyvelerimizi değil, bu meyvelerden yapılan her türlü çeşidi de tanıtıyoruz. Gösterilen ilgiden son derece memnunuz” diye konuştu.

Haber: Görkem Dellal


  • Yayımlanma Tarihi: 05 Kasım, 2023 15:08