TARGET’den Dünya Su Günü açıklaması

Antalya Sektörel

Tarım ve Gıda Etiği Derneği (TARGET), her yıl 22 Mart tarihinde kutlanan Dünya Su Günü’ne ilişkin basın açıklamasında bulundu.

140489jpg_20230322130035700.png

Yaşamın olmazsa olmazı sudur. Dünya Su Günü, her yıl 22 Mart tarihinde kutlanan özel bir gündür. Bu günde suyun hayat için önemi bir kez daha vurgulanır. Susuz hiçbir canlının yaşamayacağı Dünya Su Günü'nde bir kez daha anlaşılır. 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında açıklamalarda bulunan TARGET, “Birleşmiş Milletler tarafından alınan bir karar uyarınca 1993 yılından bu yana 22 Mart tarihi Dünya Su Günü olarak kabul edilmektedir. Birleşmiş Milletlerin bundan otuz yıl önce önemle gündeme aldığı ve insanlığı uyardığı küresel su sorunu, günümüzde; yükselen iklim krizi, hızla artan nüfus, kentsel yoğunlaşma ve suyun neredeyse sınırsız metalaşması nedenleriyle, çok daha derinleşmiş bir halde karşımızda durmaktadır. Hızlı bir dönüşüm için artık kaybedecek hiç zaman kalmamıştır.” diyerek günün anlam ve önemine değindi.

Güvenli su yeterli ve erişilebilir olmalı

TARGET yaptığı basın açıklamasında, “Güvenli suyun, yeterli ve sürekli olarak bulunabilir ve erişilebilir olması yaşam hakkının başat öğesi olarak bir insan hakkıdır. Su politikalarında ve su yönetimde bu hakkın ayrımsız ve eksiksiz olarak hayata geçirilmesi ana amaç olmalıdır.” ifadelerine de yer verdi.


  • Yayımlanma Tarihi: 22 Mart, 2023 13:00
  • Güncellenme Tarihi: 22 Mart, 2023 19:20