Ulusal projeler Aksu'da hayata geçiyor

Görkem Dellal

Çocukların ve gençlerin sporla daha çok buluşması için proje geliştiren Aksu Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü, muhtarlarla Bir istişare toplantısı yaparak, ulusal projelerin hayata geçmesi için istişarelerde bulundu

Uluslararasi-projeler-Aksuda-hayata-geciyor_4e47f869-ed5f-453b-93d3-51da3da5ed43.webp

Aksu’da, spor alt yapısının oluşturulması, sportif etkinliklerin yaygınlaştırılması için Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde, Aksu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından çocuk ve gençlerin spora yönlendirilmesi ve spor tesislerinin imkânlarından faydalandırılması için çalışmalar sürüyor.

MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI

Bu kapsamda Yüzme Bilmeyen Kalmasın, GSB Spor Okulları, Koşabiliyorken Koş, Diyanet, Shçek, Mutlu Çarşamba, Evinin Sultanları Voleybol, 3X3 Sokaklar Bizim Basketbol Projeleri gibi ulusal projelerin daha geniş kitlelere yayılması, uygulanması, mahallelerde sportif aktivitelerin yaygınlaştırılması, çocukların ve gençlerin sportif etkinlikler ile beraber kültür-sanat kurslarının verildiği Gençlik Merkezine yönlendirilmesi için mahalle muhtarları ile istişare toplantısı gerçekleştirildi.

SERKAN ÇAPAN: YÜZME BİLMEYEN KALMAYACAK

Antalya-Aksu Pelin Cemal Kütahya Spor Salonunda yapılan istişare toplantısına çok sayıda mahalle muhtarı ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Personelleri, Spor Uzmanları, Antrenörler ve Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Serkan Çapan katıldı. Toplantı ile ilgili bilgi veren Aksu Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Serkan Çapan; " Amacımız Ulusal Projeler ile mahallelerimizde sporu tabana yaymak ve yaygınlaştırmak. Bu çerçevede mahallelerimizdeki çocuklarımızın yaş gruplarını, cinsiyetlerini, maddi ve manevi durumlarını en iyi bilen muhtarlardan destek alarak yol kat etmek istedik. Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından başlatılan Ulusal Spor Projelerimizden “Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi” kapsamında mahallelerdeki bütün çocuklarımızın Portatif Havuzumuza ulaşımlarını sağlayıp yüzme eğitimi vermek istiyoruz. Aynı zamanda uzman antrenörlerimizin mahalle muhtarlarımız ile iş birliği yaparak yetenekli çocukları ve gençleri belirleyerek, yetenekleri doğrultusundaki branşlara yönlendirilmesi ve iyi bir sporcu olmaları hedeflenecek’’ dedi. 

SPORUN ADRESİ AKSU OLACAK’

Projelerin her yaştaki kesime hitap ettiğini, Ortak öznenin Çocuklar ve Gençler olduğunu belirten, Aksu Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Serkan Çapan, “Aksu’da sporu tabana yaymak ve çocukları sporla erken yaşta buluşturmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Çalışmalarımızın sonucunu yavaş yavaş almaya başladık. İlçemize il dışı yarışmalarda da dereceler gelmeye başladı. Sporun ve Sporcunun Yeni Adresi Aksu olacak” dedi.

Haber: Görkem Dellal


  • Yayımlanma Tarihi: 27 Nisan, 2024 21:07
  • Güncellenme Tarihi: 27 Nisan, 2024 21:07