Eğitim sendikalarından okul müdürünün öldürülmesine tepki

Anadolu Ajansı (AA)

Antalya eğitim sendikaları Eyüpsultan'da özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın, yabancı uyruklu öğrencinin silahlı saldırısı sonucu öldürülmesine tepki gösterdi.

Antalyada-egitim-sendikalarindan-okul-mudurunun-oldurulmesine-tepki_a114e51c-29bf-4dc0-b68f-075d84921d1c.webp

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan eğitim sendikaları ve öğretmenler siyah tişört giyerek "Şiddete hayır", "Öğretmenleri koruyun" ve "Eğitimde şiddet yasası çıkarın" pankartları taşıyarak, meslektaşlarının öldürülmesini protesto etti. Öğretmenler, yapılan açıklamaların ardından alkış ve sloganlarla eylemlerini sonlandırdı.

Serik ilçesinde Türk-Eğitim-Sen'e bağlı öğretmenler, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Siyah tişört giyen ve "Şiddete hayır", "Öğretmenime dokunma" yazılı pankart taşıyan öğretmenler, öğretmelere yönelik saldırıları kınadı. Türk Eğitim-Sen Serik Temsilcisi Tuncer Çakır, burada yaptığı açıklamada, okullarda şiddet, taciz gibi olayların yasal düzenlemelerle önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

Her okulda güvenlik görevlisi olmasının, kameraların bulundurulmasının hayati bir önem taşıdığını anlatan Çakır, şunları söyledi:

"Türk Eğitim-Sen olarak eğitimde şiddetin önlenmesi, etkili ve caydırıcı tedbirler geliştirilmesi, eğitim çalışanlarının güvenli bir ortamda çalışmasının yasal koruma altına alınması amacıyla çalışmalar yaptık ve milletvekillerimize ilettik. Tüm siyasi partilerden birlik içinde çalışmamıza destek vermelerini istiyoruz."

(AA)


  • Yayımlanma Tarihi: 11 Mayıs, 2024 16:25
  • Güncellenme Tarihi: 20 Mayıs, 2024 14:10