Başkan Böcek’ten Basın Toplantısı

Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri başlıyor

Erkan Yaman

Bu yıl 671’incisi düzenlenecek Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri 8-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

d4351e29-806b-416b-a9bb-1995491b2a19.webp

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu yıl 671’ncisi düzenlenecek Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri öncesi basın toplantısı düzenledi. Belediye binasında gerçekleşen toplantıya Böcek’in yanı sıra Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, Elmalı Güreş Ağası Hakan Çetin, Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Ramazan Karabulut ve başpehlivan Yusuf Can Zeybek ile birlikte altın kemer sahibi Antalyalı başpehlivanlar da katıldı. 64 başpehlivanın katılacağı müsabakalar 8-10 Eylül tarihleri arasında Elmalı’da gerçekleşecek. Sunuculuğunu Bilgehan Demir’in üstleneceği bu yılki müsabakalarda, 2024 Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde uygulanacak yeni kuralların geçerli olacak. Yeni kurallara göre yarı final ve final müsabakalarında puanlama yapılmayacak.

BAŞKAN BÖCEK: GÜREŞ SİYASET ÜSTÜDÜR

Başkan Böcek sözlerine Elmalı’da düzenlenecek olan güreşlerin “Türkün ilk er meydanı” niteliğine sahip olduğunu vurgulayarak başladı. Ata sporuna destek olan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Başkan Böcek; "29 yıllık siyasi hayatımda din ile devlet işlerini ayırdığımız gibi sporla siyaseti de hep ayırdım. Her görüşten belediyelerin düzenlediği güreşlere elimden geldiğince katılmaya çalıştım. Konyaaltı Belediye Başkanlığı sürecimde Osman Aynur, İsmail Balaban, sonrasında Ali Gürbüz, bu yıl da Yusuf Can Zeybek ile hep altın kemeri Antalya'ya getirdik. Tüm Antalya halkı ve güreş severler müsabakalara davetlidir" sözlerini sarf etti.

ELMALI GÜREŞLERİ TÜRKİYE’NİN BİRİNCİ GÜREŞİ OLACAK

Elmalı Belediye Başkanı Öztürk ise "Türkün ilk er meydanı Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri, gelecek yıl Kırkpınar'da geçerli olacak kuralların ilk defa uygulanacak olması açısından hayli önem kazandı. Elmalı Güreşleri, Türkiye'nin birinci güreşi olacak. Güreşe ve güreşçiye desteğimiz sayesinde Elmalı'da Türkiye'nin en güzel seyircisi, güreşçileri yer alıyor. Bizi, 'lige girmedi' diyenlere iki kelime cevap vermek isterim. Biz, Kırkpınar'dan 9 yıl daha eski organizasyonuz. Kırkpınar'ın olmadığı ligde Elmalı'nın olmasına gönlümüz elvermezdi. Kırkpınar var ise biz de varız, Kırkpınar yoksa biz de yokuz. Gelecek sene Kırkpınar'da uygulanacak kuralları ilk defa Elmalı'da uygulayacağız. Tüm boylarda boy atlamayı bu sene Elmalı'da gerçekleştireceğiz. Başpehlivanlarımızda da son 8'e kalanlarda puanlamayı kaldırıyoruz. Yarı final ve finalde puanlama kalkacak. Eskiden dedelerimizin izlediği saatlerce süren güreşleri Elmalı'da hayata geçireceğiz. 5 gün sürecek kültür, sanat, spor etkinliklerimize, konserlerimize, ücretsiz yapılacak güreşlerimize herkesi davet ediyoruz" İfadelerini kullandı.

ANTALYA PEHLİVANLARINA SAHİP ÇIKIYOR

Rekortmen ağa olarak bilinen Elmalı Güreş Ağası Hakan Çetin de güreşe ilgisi olan gençler başta tüm kategorilerde Antalya’nın sporcularına sahip çıkıp desteklediğini belirtti. Ligdeki puan sıralamasına göre 62 başpehlivan ile final oynayan 2 başpehlivan olmak üzere Elmalı'da 64 başpehlivanın müsabakalarda güreşeceğini ifade etti. Elmalı Serin Yayla güreşlerinin değişen kurallar sonrası Kırkpınar seviyesine geleceğini belirten Çetin, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

BÜYÜKŞEHİR SPOR KLÜBÜ BAŞKANI KARABULUT: GÜREŞSEVERLERİ BEKLİYORUZ

Güreş ve spor severlerin ilgisine teşekkür eden Başkan Karabulut ise “kazasız, belasız ve centilmence” bir güreş turnuvası dileğini belirtti. Toplantı toplu fotoğraf çekimleri ile sona erdi.

Haber: Erkan YAMAN


  • Yayımlanma Tarihi: 05 Eylül, 2023 14:54
  • Güncellenme Tarihi: 05 Eylül, 2023 14:54