İbradı Ormana spor köyü açılışa hazır

Antalya Sektörel

ASKF tarafından yaptırılan, ilk etapta 50 kişinin konaklayabileceği ve çok sayıda branşa ev sahilliği yapacak olan ASKF İbradı Ormana Spor Köyü, 19 Haziran’da açılıyor. ASKF Başkanı Metin Bulut, tesisin yapım aşamasını, bölgeye katacağı değeri ve beklentilerini anlattı

Metin-Bulutjpg_20230526124559983.webp

Antalya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından İbradı Ormana’da yapımı süren Spor Köyü Kompleksi, 19 Haziran’da açılacak. İbradı Belediyesi’nden 25 yıllığına kiralanan alana çok sayıda branşın yapılabileceği bir tesisin yapımına başlayan ASKF Başkanı Metin Bulut ve ekibi, 50 kişilik kafilenin konaklayabileceği ve çok sayıda branşta sporun yapılabileceği komplekste son aşamaya geldi.

60 KİŞİ KONAKLAYABİLECEK

50 kişinin konaklayabileceği  10 tane konaklama tesisinin yapımının bittiği tesiste, sentetik zeminli halı sahanın yapımı da tamamlandı. Futbolun yanısıra, plaj voleybolu,  tenis, okçuluk ve kros gibi çok sayıda branşta kampın yapılabileceği tesis ile ilgili bilgi veren ASKF Genel Başkanı Metin Bulut, “Konaklama tesislerimiz tamamlandı. Duş, lavabo, yatak, çalışma ortamı gibi her türlü ihtiyacın düşünüldüğü tesislerin her birinde 5’er sporcu kalabilecek. Kısa süre içinde 2 tesis daha yaparak konaklama kapasitemizi 60 kişiye çıkaracağız. Uzun vadede ise 60 kişilik 12 tesis daha yaparak burada 120 kişinin konaklayabileceği bir kompleks ortaya çıkaracağız” dedi.

KAPASİTE 120 KİŞİYE ÇIKACAK

Konaklama kapasitesine göre yemek dahil her türlü ihtiyaca göre hazırlık yapıldığını belirten Bulut, şunları söyledi:  “Uluslar arası standartlarda çim futbol sahası da yapacağız. Ancak çim sahanın ihtiyacı olan su temini konusunu şu anda çözemedik. Bu konuda ASAT ile görüşmeler tamamlandı ve su temini kısa sürede çözülecek, buz de çim zeminin yapımına başlayacağız. Plaj voleybolunun yapılacağı kum zemin, tenis ve ayak tenisi, voleybol, okçuluk gibi çok sayıda branş burada gerçekleştirilebilecek. Tesisimizin hemen yanındaki dağ yolunu kros parkuruna çeviriyoruz. Ormanın içinde, bol oksijen eşliğinde 30 kilometrelik koşu parkuru hazır”.

12 AY KAMP YAPILABİLECEK

19 Haziran’da düzenleyecekleri turnuva ile tesisi açacaklarını ifade eden ASKF Genel Başkanı Metin Bulut, “19 Haziran ile 9 Eylül arasında burası spor şenliğine ev sahipliği yapacak. Ancak 12 ay yaşamasını istediğimiz bu komplekste, motor grupları dahil çok sayıda alana evsahipliği yapmak istiyoruz. Ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğimiz günlerde böyle bir tesisi tamamen gönüllüler ve spor dostlarının katkıları ile yapıyoruz. Kış aylarında kampın merkezi olan Antalya’da, yazın da kamp yapılabileceğini bilerek adım attık. Sadece Türkiye’den değil, Türki cumhuriyetlerden ve Avrupa ülkelerinden de kamp için randevu olan kulüpler var. Tesisin yapımına katkı sağlayan spor dostlarına,, kamu kurum ve kuruluşlarına, belediyelere ve emek verenlere çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


  • Yayımlanma Tarihi: 26 Mayıs, 2023 12:47
  • Güncellenme Tarihi: 26 Mayıs, 2023 13:05