Avrupa şampiyonuydu, artık lige bile katılmıyor

Gözde Dolayman

EHF CUP şampiyonu olarak Türk hentbol tarihinin en büyük başarısına imza atan Konyaaltı Belediyespor, bu başarıdan sadece 1 yıl sonra kapanıyor. Son başvuru tarihi 5 Temmuz olan lige katılım sürecinde başvuruda bulunmayan Antalya ekibi, şimdi kapanacağı günü bekliyor

Avrupa-sampiyonuydu-artik-lige-bile-katilmiyor_d0eda3e3-f613-40a9-a3c2-a4ebdf768a4a.webp

2023 yılında EHF CUP’u kazanarak Türk hentbol tarihinin en büyük başarısına imza atan Konyaaltı Belediyespor, sadece 1 yıl sonra Süper Lig’e katılmıyor. 5 Temmuz’da sona eren lige katılım başvurusunu yapmayan Antalya ekibi kapanacağı günü bekliyor. 2024-2025 Sezonu Kadın ve Erkek Süper Ligleri katılım süresi 5 Temmuz'da sona erdi. Alınan bilgilere göre önümüzdeki sezon süper lig erkeklerde 12 takım, kadınlarda ise 10 takımla oynanacak EHF CUP Şampiyonu Konyaaltı Belediyespor, lige katılım için son başvuru tarihi olan 5 Temmuz’a kadar herhangi bir başvuruda bulunmadı.

TÜRK HENTBOLUNUN EN BÜYÜK BAŞARISI

Avrupa Hentbol Federasyonu Kupası’nı (EHF CUP) 2023 yılında kazanarak Türk hentbol tarihinin en büyük başarısına imza atan Konyaaltı Belediyespor, 2024-2025 sezonuna katılmıyor. Yerel seçimlerden sonra yaşanan görev değişiminin ardından büyük kriz yaşayan Antalya ekibi, tüm girişimlere rağmen lige katılım süresince başvuruda bulunmadı. 5 Temmuz’da sona eren lige katılım sürecinde, Konyaaltı’nın yanısıra ligin şampiyon adaylarından Kastamonu Belediyespor ve Tekirdağ Süleymanpaşa takımları da katılım başvurusunda bulunmadı. Türk hentbol tarihinin en büyük başarısına imza attıktan 1 yıl sonra lige dahi katılamayan Konyaaltı Belediyespor’un durumu, sporseverleri üzdü.

NE OLMUŞTU?

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından belediye başkanlığı görevine seçilen Cem Kotan, kulübün 11 Milyon TL borcunun olduğunu, takım bütçesinin çok yüksek olduğunu belirterek böyle bir bütçelerinin olmadığını belirtmişti. Belediyenin genel kurulda kulüp yönetimine aday çıkarmaması nedeni ile yönetimsiz kalan kulüp, yasal prosedürün tamamlanmasının ardından Kayyum’a kalacağı günü beklemeye başladı. Sporcuların dağıldığı Konyaaltı Belediyespor’un Antalyalı genç hentbolcularla yola devam etmesi tavsiyeleri de işe yaramadı ve lige katılım sürecinde başvuruda bulunmadı.

FEDERASYONUN ÇAĞRISI İŞE YARAMADI

Konyaaltı ve Kastamonu takımlarının yönetimlerine çağrıda bulunan Türkiye Hentbol Federasyonu, özetle şu görüşlere yer vermişti:

Konyaaltı Belediyesi Spor Kulübü 2023 yılında, ülkemiz hentbol tarihinin en büyük başarısına imza atarak Avrupa Şampiyonu olmuştur. Kastamonu Belediyesi Spor Kulübü, 2016 yılında Kadınlar Avrupa Kupası’nda ikinci olmuştur. Ayrıca Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi temsil eden ilk kadın hentbol takımıdır.

Türkiye hentbol ekosisteminin tüm paydaşlarını temsil eden THF olarak, Kastamonu ve Konyaaltı belediye başkanlarını kararlarını yeniden gözden geçirmeye davet ediyoruz. Başkanlarımızla yaptığımız görüşmelerde altını çizdiğimiz üzere “Kadın sporunun gelişimi ve güzide kulüplerimizin yaşaması için her türlü desteğe hazırız

Verilen emeklerin, kazanılan başarıların, hentbolun söz konusu kentlere ve kadınların spora katılımına yaptığı katkının göz ardı edilerek hentbol kulüplerinin faaliyetlerine son verilmesi, telafi edilemeyecek zararlara yol açacaktır. Oluşan durumdan kimse kazançlı çıkmayacak; kadın sporu kaybedecek, hentbol kaybedecek, belediyeler kaybedecek, ülke kaybedecektir”.

Haber: Gözde Dolayman


  • Yayımlanma Tarihi: 10 Temmuz, 2024 12:53