Antalya’nın tarihi ayıbı yıl sonu bitiyor

Görkem Dellal

Geçmiş yıllarda 2 kez kaba inşaatı tamamlanmasına rağmen çürümeye terkedilip yıkılan yüzme havuzu eksikliği sona eriyor. Gençlik Spor İl Müdürlüğü Kompleksi’nde 1.5 yıl önce başlayan havuz inşaatı 2023 sonuna kadar açılacak

849ca42e-3273-4cf1-9d0a-6f31495ee594.webp

Antalya, eksikliğini hissettiği tam olimpik yüzme havuzuna kavuşuyor. Geçmiş dönemlerde iki kez inşaatına başlanan ve kaba inşaatı tamamlanmasına rağmen metruk hale terkedilip yıkılan havuz inşaatları nedeni ile su sporlarında büyük eksiklik yaşayan Antalya’nın tarihi ayıbının sona ermesi için geri sayım başladı. 1.5 yıl önce başlayan havuz inşaatı son aşamaya geldi.

1000 SEYİRCİ KAPASİTELİ

Havuz inşaatı ile ilgili bilgi veren Gençlik Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, 2023 yılı sona ermeden havuzun açılacağını duyurdu. Havuz hakkında bilgi veren Gürhan, “İçinde bir olimpik ve bir yarı olimpik olmak üzere iki havuz var. 1000 seyirci kapasiteli, antrenman ve fitness salonları ile yüzme havuzu kompleksi halinde yapıyoruz. Tam olimpik bir havuzda, Dünya standartlarında olması gereken ne varsa bu havuzda yer alacak” şeklinde konuştu.

HAVUZ BU KEZ AÇILACAK

Antalya’da yüzmenin çok ilgi gören bir branş olduğunu belirten Yavuz Gürhan, olimpiyat kotası alan ve Dünya şampiyonu olan sporcular bulunduğunu belirterek, “Bu dereceler geldikçe talep geliyor, talep geldikçe yeni havuz ihtiyacı ortaya çıkıyor. Bu kadar ilgi gören bir branşta böyle bir tesis, yüzmeye ilgiyi artıracaktır. Geçmişte iki havuz inşaatı yıkılmıştı. Bu aksiliklerin tekrar olmaması için doğru planlama ile yatırımlara ağırlık veriyoruz. Havuz konusunda Antalya’da geçmişe dönük bir travmatik durum var. Ancak bu kez herhangi bir aksilik olmayacak” şeklinde konuştu.

Haber: Görkem Dellal

Gençlik Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan 


  • Yayımlanma Tarihi: 17 Ağustos, 2023 14:05
  • Güncellenme Tarihi: 17 Ağustos, 2023 14:05