Aksu’da yüzme bilmeyen kalmayacak

Gülşah Gürsoy

Aksu Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde faaliyete geçen yüzme havuzu yoğun ilgi gördü

Aksuda-yuzme-bilmeyen-kalmayacak_5b64e5e9-1cc4-4a34-a709-b0e9200ec23b.webp

‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ Projesi kapsamında 5-18 yaş aralığındaki çocukların yüzme eğitimlerini alabilecekleri Pelin Cemal Kütahya Spor Salonu bahçesine kurulan portatif yüzme havuzu hizmet vermeye başladı. Aksu İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Zeki Gök,  proje kapsamında Aksu’daki bütün çocukları yüzme öğrenmeye davet ettiklerini söyledi.

Hafta da üç gün yüzme derslerinin verileceği havuza çok fazla talep olduğunu belirten İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Zeki Gök, “Şuana kadar toplamda kız ve erkek olmak üzere Beşyüz’ e yakın çocuğumuz projeye dahil edilmiştir. İlçe Müdürlüğümüze bağlı deneyimli antrenörler eşliğinde haftada üç gün sürdürülen projeyle, Aksu’da yüzme bilmeyen kalmayacak. Yüzme, sporun ana dallarından biridir. Hem sağlık hem de çocuklarımızın gelişimleri açısından çok önemli bir spordur. Dolayısıyla bütün çocuklarımızı ve gençlerimizi Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamında yüzme öğrenmeye davet ediyoruz” dedi.

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen, Aksu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Faaliyetleri hakkında da bilgi veren İlçe Müdürü Zeki GÖK, ‘‘ İlçe Müdürlüğümüz bünyesinde Takım Sporu branşında Voleybol, Basketbol, Futbol, bireysel spor branşlarında  Kick Boks, Cimnastik, Kano, Badminton, Judo, Karate, Pilates, Taekwondo ve Portatif Yüzme Havuzumuzun açılmasıyla başlayan Yüzme olmak üzere toplam 12 branşta Aksu İlçemizde gençlerimize Spor eğitimi vermekteyiz. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle 81 ilde hayata geçirilen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi” kapsamında, Aksu Pelin Cemal Kütahya Spor Salonu bahçemize kurulan Portatif Yüzme Havuzumuz hizmete açılmıştır ’’şeklinde konuştu.

Haber: Gülşah Gürsoy


  • Yayımlanma Tarihi: 24 Temmuz, 2024 12:30