Anne adayları dikkat!

Hamilelikte bu hatayı yapmayın!

Antalya Sektörel

Hamilelikte sağlıksız beslenme, hem annenin hem de bebeğin sağlığını olumsuz etkiler. İşte sağlıklı bir gebelik için anne adaylarının dikkat etmesi gerekenler…

16787754113jpg_20230414140154588.webp

Hem bebek hem de anne adayı açısından beslenme şekline dair hamilelikte dikkat edilmesi gerekenler vardır. Peki, hamilelikte yenmemesi gereken gıdalar nelerdir? Hamilelerin tüketmemesi gereken besinleri, siz değerli anne adayları için bu yazımızda derledik.

NE YEDİĞİNİZE DİKKAT EDİN!

Hamilelikte doğru ve dengeli beslenmek çok önemli. Balık da sağlık açısından son derece faydalı ancak hamilelikte balık tüketirken dikkatli olmalısınız. Kılıç balığı, orkinos, köpek balığı gibi büyük deniz hayvanlarının etlerinde civa oranı daha fazladır. Bu da ağır metal zehirlenmesine yol açabilir. Başlangıçta pek belirti vermeyen bu durum ileride kansere kadar giden sonuçlar doğurabilir. Küçük balıkları ve diğer balıkları yemeyen balıkları tercih edin. Ayrıca salam, sosis gibi işlenmiş besinlerden de kaçının. Bunlar nitratlar gibi toksik madde içermeleri nedeniyle bebek için risk yaratır. Çiğ yenmeleri de etle geçebilecek toksoplazma gibi hastalıklar açısından tehlike oluşturur.

SAĞLIKSIZ BESİNLERDEN UZAK DURUN

Hamilelikte dikkat edilmesi gerekenler listesinde başı çekenlerden diğeri ise beslenme sürecidir. İlk 3 ay anne karnındaki bebek, anne adayının beslenmesinden olumlu ya da olumsuz etkilenmez. Bu süreçte gebede mide bulantıları ve koku hassasiyeti başlamışsa; midesini bulandıran gıdaları tüketmek zorunda değildir. Beslenme süreciyle ilgili hamilelikte dikkat edilmesi gerekenler 3. aydan sonra önem taşımaya başlar. Gebeliğin ilk 3 ayında ise folik asitten zengin gıdalar önemlidir. Salam, sucuk, sosis gibi işlenmiş gıdalar ince bağırsakta bakteri üretimini tetikleyebileceği için bu tür gıdalardan uzak durulmalıdır. 

 


  • Yayımlanma Tarihi: 14 Nisan, 2023 14:15
  • Güncellenme Tarihi: 14 Nisan, 2023 14:10