Cilt sağlığınızı korumak için öneriler

Antalya Sektörel

Sağlıklı ve parlayan bir cilde sahip olmayı kim istemez! Bol su tüketerek, cilt bakımınızı ihmal etmeyerek, vitaminlerden ve antioksidanlardan zengin besinler ile beslenerek siz de cilt sağlığınızı koruyabilirsiniz.

cilt-sagligijpg_20230410112442834.webp

Cilt sağlığı için en önemlisi su tüketimidir. Antioksidan özelliğine sahip besinlerin tüketimi de cilt sağlığı için çok önemlidir. Sağlıklı bir cilde sahip olmanın diğer bir önemli noktası da, doğru kozmetik ürünlerin kullanıldığı bir cilt bakımıdır. Düzenli su tüketimi, dengeli beslenme ve doğru bir cilt bakımı cildinizi sağlığına kavuşturacak önemli unsurlardır. Böylelikle cildinizin yaşlanması gecikir, cildimiz canlılık ve parlaklık kazanır.

CİLT SAĞLIĞINIZ İÇİN SU İÇİN!

Cilt sağlığı için günde en az 7-8 bardak su içmek gerekir. Su sayesinde yenilenen cilt hücreleri cildin sağlıklı ve parlak görünmesine yardımcı olur. Böylece cilt esnekliğini arttırır. Cilt ve deri yüzeyinde artırılan hücreler sayesinde kırışıklık izleri de yok edilir. Ayrıca günlük cildin nem dengesi de su sayesinde kazanılır. Sigara kullanmamak, günde iki fincandan fazla kahve içmemek, günde 2 veya 3 fincan yeşil çay içmek cilt sağlığı için önemlidir.

ANTİOKSİDAN ÖZELLİKLİ BESİNLER TÜKETİN!

Cilt sağlığını korumak için antioksidan özellikli önemli besin gruplarını tüketmekte fayda vardır. Bu besinler, cildinizin yaşlanmasını geciktirecektir. Daha parlak ve canlı bir cilde sahip olmanızı sağlayacaktır. En güçlü antioksidanların temel kaynaklarını oluşturan bazı besinler şu şekilde sıralanabilir:

·       Yumurta, karaciğer ve süt ürünleri

·       Fındık, ceviz gibi yağlı tohumlar, bitkisel yağlar ve yeşil yapraklı sebzeler

·       Çilek, portakal, limon, biber ile çoğu meyve ve sebze çeşidi

·       Havuç, ıspanak, bezelye, mango gibi parlak renkli meyve ve sebzeler

·       Mısır, portakal ve papaya

·       Domates, karpuz gibi pembe veya kırmızı renkli meyve ve sebzeler

·       Pirinç, buğday, mısır, diğer tam tahıllar, yumurta, baklagiller, fındık ve peynir

·       Siyah üzüm, bitter çikolata, nar, goji meyvesi, yaban mersini, brokoli, karnabahar, mercimek, patlıcan gibi çeşitli besinler.

Ayrıca cilt kalitemizi düşüren kronik güneş hasarı, stresli bir hayat, yanlış kozmetik uygulamaları ve yanlış ürün kullanımından kaçınmalıyız. Cilt sağlığımızı koruma için güneş koruyucu, C vitamini serum ve hyalüronik asit içeren serumlar ve nemlendiriciler kullanmalıyız.

Haber: Gözde DOLAYMAN


  • Yayımlanma Tarihi: 10 Nisan, 2023 11:50
  • Güncellenme Tarihi: 10 Nisan, 2023 13:19