Çağın korkutucu hastalığı çocuklarda arttı!

Gözde Dolayman

Çağımızda sıkça görülen obezite hastalığı hakkında bilgiler veren Obezite Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Nuri Koşar, “Obezite için artık ilkokul çağından eğitime başlamak lazım. Ciddi bir obez popülasyonu var. İnsanlarımızı eğitirsek obezite ameliyatları en sık yaptığımız ameliyatlar listesinden çıkmış olur” dedi.

Cagin-korkutucu-hastaligi-cocuklarda-artti_9bfc3260-6a89-46f4-a0cf-b19f1690440e.webp

Obezite Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Nuri Koşar, günümüzde yaygın olarak görülen ve önemli hastalıklardan olan obezite hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Obezitenin çağın hastalıkları arasında ilk sıralarda yer aldığına dikkat çeken Doç. Dr. Koşar, obezite hastalığı hakkında açıklamalarda bulunarak, “Obezite yani aşırı şişmanlık, birçok sağlık sorununun oluşmasında önemli bir etken. Günümüzde ise çocuklarda da sıklıkla görülmeye başlandı. Obezite hastalığı hakkında bilinçlenmek için artık ilkokul çağından itibaren eğitime başlamak lazım” ifadelerini kullandı.

CİDDİ BİR OBEZ POPÜLASYONU VAR!

Günümüzde artık ilkokul çağındaki çocuklarda dahi obezite görüldüğünü dile getiren Doç. Dr. Koşar, “Yaptığımız ameliyatlarda 18 yaş altındaki çocuklara bile ameliyatlar yapıyoruz. Okullarda bu hastalığa dair eğitim vermek lazım. Ciddi bir obez popülasyonu var. Obez ailelerinin çocukları var. O çocuklar da beslenme alışkanlıklarından kaynaklı obez oluyorlar. Ana sınıfından başlayıp sağlıklı beslenme alışkanlığı oluşturmak, ailelere de orada beslenmeyle alakalı broşürler göndermek ya da onları interaktif almak ya da kadın kooperatifleri ile birlikte bu hastalığı mahalle mahalle anlatmak gerekiyor” diye konuştu.

OBEZİTEYE DAİR BİLİNÇLENMELİYİZ!

“Obeziteye dair aile hekimliği üzerinden belki de koruyucu hekimlik adına altında bilgilendirme, bilinçlendirme yapmak lazım” diyen Doç. Dr. Koşar, “Bu hastalıkla ciddi bir mücadele gerekiyor. Hazır paketli gıdalar olduğu müddetçe, bu gıdalara rahatça ulaşılabildiği müddetçe bu sorun devam edecektir. Bunu da ancak bilinçle yönetebiliriz. Her şeyin başı eğitim. Bu hastalığa yakalanmamak istiyorsak, insanlarımızı eğiterek bu hastalığın önüne geçebiliriz. Böylece obezite ameliyatları en sık yaptığımız ameliyatlar listesinden çıkmış olur” açıklamasında bulundu.

 

Obezite Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Nuri Koşar


Haber: Gözde DOLAYMAN


  • Yayımlanma Tarihi: 19 Kasım, 2023 15:21
  • Güncellenme Tarihi: 19 Kasım, 2023 15:22