Kalp sağlığınız için bunları tüketin!

Antalya Sektörel

Kalp sağlığına iyi gelen besinler arasında belli başlı kuruyemişler başı çekiyor. Fındık, ceviz ve badem gibi kalp dostu kuruyemişler içerdikleri sağlıklı yağ asitleri ile kalp sağlığınızı koruyorlar.

kalp-sagligijpg_20230411100227328.webp

Doymamış yani sağlıklı yağ asitlerini taşıyan fındık, ceviz ve badem kalp sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Badem içeriğinde bol miktarda magnezyum bulunması sebebiyle kalp krizini önler. Aynı zamanda kalp krizi riskini azaltır. Yüksek oranda E vitamini ve lif içeren fındık, kanın pıhtılaşma riskini ve kalp krizi riskini azaltır. Ceviz ise içeriğindeki Omega 3 yağ asitleri sayesinde kalp hastalıklarına karşı koruyucu ve damar yapısını iyileştirici bir besindir. Kalp hastalıklarına karşı koruyucu olan bu kuruyemişlerden tüketerek siz de kalp sağlığınızı koruyabilirsiniz.

KALP DOSTU KURUYEMİŞLER

Kalbe sağlık veren kuruyemişlerden fındık, ceviz ve badem kalp rahatsızlıkların baş düşmanıdır. Bu besinler, kötü kolesterolü düşürürken iyi kolesterolü artırmaktadır. İlaveten kandaki pıhtılaşmayı azaltmakta ve trigliserid seviyesinin düşmesini sağlamaktadır. Her gün 2-3 ceviz, 8-10 adet çiğ badem ya da fındık tüketilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Bu besinler, kalp rahatsızlıklarına karşı kalp dostu besinlerdir.

Haber: Gözde DOLAYMAN

 


  • Yayımlanma Tarihi: 11 Nisan, 2023 11:04
  • Güncellenme Tarihi: 11 Nisan, 2023 12:04