Çağlar: Yüzde 25'in kalkması sektörü etkilemez

Gözde Dolayman

Yüzde 25 olan kira fiyat zam sınırının 1 Temmuz’dan itibaren kalkacak olması emlak sektöründe yankı bulmadı. Emlakçılar Galericiler Odası Başkanı İsmail Çağlar, “Zaten uyan yoktu. Faizler yüksek olduğu sürece sektördeki durgunluk devam edecektir” dedi.

Caglar-Yuzde-25in-kalkmasi-sektoru-etkilemez_4339a46a-cac1-469c-813d-c012edf89dee.webp

Kira fiyatlarında yüzde 25 zam sınırının 1 Temmuz’dan itibaren kalkacak olması, ev sahiplerini sevindirirken, kiracılar ve emlakçılar sektörde önemli bir değişikliğin olmayacağını savunuyor. Antalya Emlakçılar ve Galericiler Odası Başkanı İsmail Çağlar, ülkede enflasyonun yüksek seviyelerde seyrederken böyle bir kısıtlamanın mantıklı olmadığını ve çoğu kimsenin de uymadığını belirterek, “Zaten mantıklı bir kural değildi ve uyan yoktu” dedi.

ZATEN UYAN KİMSE YOKTU

Kira artış oranlarının 1 Temmuz’dan itibaren TEFE-TÜFE’ye göre olacağını belirten Oda Başkanı İsmail Çağlar, “Fiyat artırımı için zaten 5 yılın doldurulması gerekiyordu. Bu kural varken de sektörde hemen herkes bir yolunu bulup yüzde 25’e uymuyordu. O nedenle yüzde 25 kuralının kaldırılması çok etkili olmayacak. Sadece evsahibi-kiracı arasındaki kavgalar ve tartışmalar bir miktar azalacaktır” dedi.

FAİZLER SEKTÖRÜ DURGUNLAŞTIRDI

1 Temmuz’dan itibaren sektörde önemli bir değişikliğin olmayacağını da belirten İsmail Çağlar, sektörün durumunu şöyle değerlendirdi: “Antalya’da evi olmayan ev kiralamaya, durumu biraz iyi olan da ev almaya devam eder. Ancak yatırım için ev alma döneminde değiliz. Faizler yüksek olduğu için kimse ev almayı düşünmüyor. Çünkü 4 Milyon TL verip ev alarak 10-15 Bin TL kira almak yerine, o parayı faize yatırıp 100 Bin TL faiz almak daha cazip ve kazançlı. Faizler bu kadar yüksek olduğu sürece emlak sektöründeki durgunluk devam edecektir”.


Haber: Gözde DOLAYMAN


  • Yayımlanma Tarihi: 24 Mayıs, 2024 12:36
  • Güncellenme Tarihi: 24 Mayıs, 2024 12:36