Dış ticarette artık deniz yolu seçeneği de var

Gülşah Gürsoy

Antalyalı ihracatçıların yıllardır talep ettiği deniz yolu ile nakliye, sonunda gerçek oldu. Dünyanın ilk 3 konteyner ve yük taşımacılığı şirketlerinden CMA CGM firmasının bir gemisi Antalya Limanı’na demir attı

Dis-ticarette-artik-deniz-yolu-secenegi-de-var_e6827a51-527a-4729-96f2-8124d862aa7a.webp

Antalya iş dünyasının, lojistik konusunda yıllardır talep ettiği deniz yolu ile ulaşım gerçek oluyor. QTerminals Antalya Liman İşletmesi, firmaların deniz yoluyla gerçekleştirdiği ithalat ve ihracatta lojistik avantaj sağlamaları için dünyanın en büyük 3 konteyner ve yük taşımacılığı şirketlerinden olan CMA CGM firmasını Antalya Limanı’na getirdi. Firmaların uluslararası pazarlarda rekabet güçlerini arttırabilmeleri adına uzun süredir yapılan çalışmalar sonucu CMA CGM firması, düzenli uğrak yaptığı limanlar arasına yeniden QTerminals Antalya limanını dahil etti.

İHRACATÇILAR YILLARDIR İSTİYORDU

Haftalık olarak düzenli uğrak yapacak CMA CGM gemilerinin ilki olan CMA CGM BLOSSOM isimli konteyner gemisi 19 Temmuz’da Antalya Limanı’na yanaştı. İlk uğrak gemisi olmasından dolayı Q Terminals Antalya yöneticileri tarafından CMA CGM BLOSSOM Gemisi’nin kaptanına plaket takdim edildi. Dış ticarete önemli katlıklar sağlaması beklenen özellikle ihracat yapan firmalar tarafından olumlu bulundu. Uçakla nakliyenin pahalı, karayolu ile de zaman aldığını belirten ihracatçılar, yıllardır deniz yolu ile taşımacılık konusunda talepte bulunuyordu.

Haber: Gülşah Gürsoy


  • Yayımlanma Tarihi: 23 Temmuz, 2024 10:44