AESOB ile İŞKUR arasında önemli protokol

Görkem Dellal

AESOB Başkanı Adlıhan Dere ile İŞKUR İl Müdürü Lütfi Güleç, iş arayanlar ile esnaf ve sanatkarların daha hızlı buluşması ile işbirliği protokolü imzaladı. Protokol iki taraf için de önemli kolaylıklar sağlıyor

AESOB-ile-ISKUR-arasinda-onemli-protokol_c24fb338-4b2a-4530-81e6-fda2af1be290.webp

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) ile Türkiye İş Kurumu Antalya İl Müdürlüğü arasında, iş arayan vatandaşlar ile esnafın daha kolay ve hızlı buluşması amacıyla protokol imzalandı. AESOB Başkanı Adlıhan Dere ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Antalya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Lütfi Güleç tarafından imzalanan protokolün geniş kapsamlı olması dikkat çekiyor.

İmzalanan protokolde şu maddeler yer alıyor:

-Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde E-İŞKUR portalı üzerinden iş arayanların kaydı alınıp ve güncellenebilecek,

-İş arayanın profiline uygun açık işleri sorgulanabilecek,

-İş başvurusu alınabilecek ve başvurular takip edilebilecek,

-İşsizlik Sigortası başvurusu talep dilekçesini sisteme kaydedilip, talep dilekçesi ile ödeme planı sorgulanabilecek,

-İşgücü uyum programlarına başvuru yapılıp takip edilebilecek,

-İşyeri kaydı yapılabilecek,

-Özel sektör işvereninin işgücü talebi alınıp sonuçlandırılabilecek.

-Bu çalışmaların yapılabilmesi için Çalışma ve İŞKUR Antalya İl Müdürlüğü tarafından AESOB personeline verilecek yetkilendirme ile E-İŞKUR üzerinden destek hizmeti AESOB tarafından verilecek.

-Bu protokol ile artık esnaf ve sanatkarların İŞKUR’a gitmeden bu işlemleri AESOB tarafından kolaylıkla gerçekleştirebilecek.

Haber: Görkem Dellal


  • Yayımlanma Tarihi: 06 Mayıs, 2024 14:30