Belek Üniversitesi’nde büyük değişim

Gözde Dolayman

2023’ün son günlerinde Belek Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Mehmet Yazıcı, 7 ayda yaptıklarını ve projelerini Antalya Sektörel’e anlattı. Yazıcı, “Sloganımız; Yenilikçi, girişimci, sektör üniversitesi. Birçok yeniliğe imza attık, yeni projelerimiz yola” dedi

Belek-Universitesinde-buyuk-degisim_4532abe0-5330-4f13-a0fb-3cc24865aedf.webp

Geçmişte yaşadığı olumsuzluklar nedeni ile öğrenciler arasında yapılan ankette son sırada yer alan Antalya Belek Üniversitesi, yenilenen kadrosu ile dikkat çekiyor. 2023’ün son günlerinde Belek Üniversitesi Rektörlüğü görevine getirilen Prof. Dr. Mehmet Yazıcı, 7 ayda önemli hamleler yaptıklarını ve bambaşka bir kimliğe büründüklerini söyledi.

ANTALYA SEKTÖREL’E ZİYARET

1 Aralık 2023’te Belek Üniversitesi’ndeki rektörlük görevine başlayan Prof. Dr. Mehmet Yazıcı, bugüne kadar üniversitenin özellikle akademik gelişimi için üst düzey atamalar gerçekleştirdiklerini belirtti. Üniversitenin genel sekreteri Mehmet Karakaş ile birlikte Antalya Sektörel’i ziyaret eden Yazıcı, Antalya Sektörel Yönetim Kurulu Başkanı Onur Fazıl Soydal ve İmtiyaz Sahibi Hasan Yavaşlar’a yaptıklarını ve projelerini anlattı. Yazıcı, “Sloganımız; Yenilikçi, girişimci, sektör üniversitesi” ifadelerini kullandı

AKADEMİK VE FİZİKİ ÇALIŞMALAR

Dekanlar ve akademik kadroların gelişimi konusunda çaba gösterdiklerini anlatan Prof. Dr. Mehmet Yazıcı, “Üniversitenin fiziksel altyapısını geliştirmek için çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. 107 dönüm alan üzerinde derslik, spor ve sosyal alanları artırmaya çalıştık. Sürekli eğitim merkezimizi artırmak için Gaziantep’ten Onur Akar’ı getirdik. Kalkınma Ajansı başta olmak üzere, KOSGEB, Sanayi Bakanlığı’nda çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

ANTALYA İLE OLAN BAĞ GÜÇLENDİ

Antalya Lisesi eski müdürü ve İl Milli Eğitim eski müdür yardımcısı Mehmet Karakaş’ı genel sekreterlik görevine getirdiklerini belirten Rektör Yazıcı, şunları söyledi: “Belek Üniversite’nin Antalya ile olan bağlarının kuvvetlendirilmesi için çok ciddi çalışmalar yaptık. AKTOB, POYD, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Turizm İl Müdürlüğü, ATSO, ANSİAD gibi birçok kuruluşla protokoller imzaladık. Bu protokoller gereği öğrencilerimizin staj yapma olanaklarını artırdık. Danışma Kurulumuzu aktif hale getirdik. Sektör temsilcileri sürekli üniversitemizin içinde yer alıyor”.

4 FAKÜLTE VE 1 MESLEK YÜKSEKOKULU

Belek Üniversitesi’nde halen 4 fakülte ve bir meslek yüksek okulunun bulunduğunu belirten Yazıcı, şu bilgileri verdi: “Şu an 4 fakülte, bir de meslek yüksekokulumuz var.

Sanat Tasarım Fakültesi’nde iç mimarlık tasarım, radyo-sinema-televizyon, iletişim tasarım ve gastronomi bölümleri var. İnsani Bilimler Fakültesi’nde psikoloji ve sosyoloji bölümleri var. İktisadi Bilimler Fakültesi’nde yönetim bilişim sistemleri ve uluslararası ticaret ve işletmecilik bölümleri var. Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nde şu an yazılım bölümümüz var, diğer bölümler için YÖK’e talepte bulunduk. Meslek Yüksek Okulu’nda ise 17 tane programımız var. Özellikle sağlık turizmi konusunda yeni bölümler eklenecek. Sağlık ve sporla ilgili diğer bölümler de buna eklenecek. Gastronomi ve tıbbi aromatik bitkiler ile ilgili kesişen konular var. Şu an 97 akademik personel var. 160’a yakın personel, 1500 öğrencimiz var. Önümüzdeki dönemde YÖK’ün bize vereceği ilave kontenjanla birlikte öğrenci sayımızın 2 Bin’e ulaşmasını bekliyoruz”.

Haber: Gözde Dolayman


  • Yayımlanma Tarihi: 21 Temmuz, 2024 14:57