Sebze suları ile hayata merhaba!

Antalya Sektörel

Sebze suları, bağışıklık sistemi için önemli olan antioksidanlardan zengin besinleri barındırdığı için bizi gripten kansere kadar birçok hastalığa karşı koruyor.

taze-sebze-suyu-2jpg_20230320112614913.png

Taze sebze sularının tüketilmesi sağlık açısından çok faydalıdır. İçeriğinde bol miktarda vitamin, folik asit, beta karoten, potasyum bulunan sebze suları hazmı kolaylaştırarak sindirime yardımcı olur. Antiseptik, kolesterol azaltıcı, vücut iltihaplarını giderici, kan şekeri düzenleyici ve bağışıklık sistemi destekleyici faydaları vardır.

Şifa deposu sebze suları

Sebze suları, vücudunuz için gerekli günlük sıvıları vitamin, mineral, enzim, antioksidan zengini bir içerikle almamızı sağlar. Böylece sebze suları, sindirim sistemini ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Kolesterolü kontrol altına almaya yardımcı olur. Şifa deposu sebze sularının tüketimi sağlıklı bir yaşamın kapılarını sizlere açacaktır.


Ispanaklı ve Kefirli Sebze Suyu Tarifi

Malzemeler

·        1 avuç maydanoz

·        1 avuç ıspanak

·        2 adet salatalık

·        ½ adet yeşil elma

·        1 adet limon

·        1 yemek kaşığı kefir

Yapılışı

Kefir dışındaki tüm malzemeleri sirkeli suda 1 saat bekletin ve çok iyi yıkayarak kabuklu olanların kabuklarını soymadan katı meyve sıkacağından geçirin. Kefiri de ekleyip, karıştırın. Bekletmeden hemen tüketin.

 

 


  • Yayımlanma Tarihi: 20 Mart, 2023 11:26
  • Güncellenme Tarihi: 11 Nisan, 2023 12:06