Antalyalı güvenlikçilerin “Özel” sorunu!

Gözde Dolayman

Antalya’daki özel güvenlik firmaları, kamu ile özel sektörde görev alan güvenlikçiler arasındaki maaş farkı nedeni ile özel sektörde çalışacak güvenlikçi bulmakta zorlandıklarını belirtti.

Antalyali-guvenlikcilerin-Ozel-sorunu_ee7a42b0-ea43-4644-9be5-589ee536eb7a.webp

Antalya’daki özel güvenlik şirketleri, kamu ile özel sektörlerde çalışan güvenlikçiler arasındaki fark nedeni ile büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar ile bir araya gelmen 42. Grup Uzmanlaşmış Destek Hizmetleri Meslek Komitesi üyeleri, yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini sıraladı. 5 yıl önce 140 olan özel güvenlik şirketi sayısının 30’a kadar düştüğünü belirten yetkililer, merdiven altı firmaların temizlenmesi ve ekonomik nedenlerle kapanan şirketler nedeni ile sayının azaldığına dikkat çekti.

ÖZEL SEKTÖR İÇİN ELEMAN BULUNAMIYOR

Yaşadıkları sorunları anlatan ATSO Meclis üyesi Serkan Bahar, Komite Başkanı Vedat Koç ve komitede yer alan 16 özel güvenlik firması yetkilisi, en önemli sorunlarını, “Kalifiye personel sorunu, maliyet artışları, kamu ve özel sektörde çalışan güvenlikçilerin maaş farkı” olarak sıraladı. Özellikle kamu ile özel sektör arasındaki maaş farkının önemli bir sorun olduğunu belirten sektör temsilcileri, “Kamu ile özel sektör arasında ciddi maaş farkı var. Bu nedenle herkes kamuda çalışmak istiyor ve özel sektör için kalifiye güvenlikçi bulmakta zorlanıyoruz” dediler. ATSO Başkanı Ali Bahar ise sorunları not aldığını ve çözümü için elinden geleni yapacağını ifade etti.

Haber: Gözde DOLAYMAN


  • Yayımlanma Tarihi: 09 Haziran, 2024 15:54
  • Güncellenme Tarihi: 10 Haziran, 2024 12:11