Faiz desteği sağlanmazsa zincirleme iflaslar gelir

Gözde Dolayman

Değişken faizli krediler nedeni ile kullanılan kredi faizlerin 5-6 katılan çıktığını ve bunun da maliyete yansıdığını belirten İş İnsanı Nuri Büyükselçuk, “Faiz desteği sağlanmazsa zincirleme iflaslar yaşanır ve sosyal kriz ortaya çıkar” dedi.

Faiz-destegi-saglanmazsa-zincirleme-iflaslar-gelir_526cec89-18f5-4343-b2d2-b387a0e3c588.webp

Antalya’nın köklü kuruluşlarından Selçuklu Un Fabrikası’nın sahibi Nuri Büyükselçuk, sanayi ve üretim tesislerinin değişken faizli krediler nedeni ile batma riski ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Aynı zamanda Türkiye Yem Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olan, Antalya Ticaret Borsası Meclis Üyesi ve Organize Sanayi Bölgesi’nde yönetim kurulu üyeliği yapan Büyükselçuk, gerekli düzenlemelerin yapılmaması halinde zincirleme iflasların gelebileceğini belirtti.

SOSYAL KRİZLER ORTAYA ÇIKAR

Sanayi ve üretim tesislerinin, uzun yılların birikim ve emeği ile oluştuğuna işaret eden Büyükselçuk, “Son 1 yılda bankalar, enflasyonun çok yüksek olması sebebiyle sabit faizli kredi kullandırmadı. Değişken faizli krediler kullanıldığı için maalesef faiz oranları 5-6 katına çıktı. Bu da finansman gideri olarak hesaplanıyor. Bu durum öngörülebilir, katlanılabilir ve sürdürülebilir değil. Bu finansman giderleri ile ilgili herhangi bir destek ve teşvik olmazsa, yılların sanayi tesislerini zincirleme bir iflas zinciri bekler. Tesisler kapanırsa işsizlik artar ve sosyal krizler ortaya çıkar. Uzun yılların birikimi olan bu tesislerin ayakta kalabilmesi için faiz desteği verilmesi şart” şeklinde konuştu.


Haber: Gözde DOLAYMAN


  • Yayımlanma Tarihi: 25 Haziran, 2024 13:56
  • Güncellenme Tarihi: 26 Haziran, 2024 15:24