Antalya Halkla İlişkiler Derneği kuruldu

Antalya Sektörel

Antalya’da halkla ilişkiler alanında görev yapan isimleri aynı çatı altında toplayarak mesleki dayanışma sağlamak ve mesleğin gelişmesi adına çalışmalar yapmak amacıyla kurulan Antalya Halkla İlişkiler Derneği Yönetimi, Antalya basınıyla bir araya geldi

Halkla-iliskiler-dernegi-4jpeg_20230414141344833.webp

 Kısa süre önce kurulan Antalya Halkla İlişkiler Derneği (AHİD) yönetimi ve Başkan Güldal Siğinç, düzenledikleri basın toplantısı ile kuruluş amaçlarını ve hedeflerini anlattı. Türkiye’de ilk halkla ilişkiler derneğinin 51 yıl önce kurulduğunu ve geçen süreçte birçok ilde dernekler kurulduğunu belirten Başkan Siğinç, Antalya’nın bu konuda geç de olsa adım attığına dikkat çekti.  

STK’LARLA ELELE OLACAĞIZ

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nin (TÜHİD) köklü ve yarım asırdır çalışmalarına devam eden bir dernek olduğunu belirten Siğinç, “Biz kendileriyle Antalya markamızın daha iyi yönetilmesi için güçlerimizi birleştirdik. Bugün binlerce kişinin çalıştığı kurumlarımız var. Dolayısı ile iç iletişim, insan mutluluğu çok önemli. Farklı bir dönemdeyiz ve yeni kuşağın beklentileri de farklı. Onların aidiyet hissetmelerinin, kendileri için anlam yaratılmasının, bir iletişim kültürünün oluşmasının ve şirket kültürlerinin olmasının sürekliliği aslında iletişimden geçiyor. Çünkü iletişim bütünleştirir” diye konuştu.    

“ŞEHRİN PR AJANSI GİBİ ÇALIŞMAYA GÖNÜLLÜYÜZ”

AHİD Başkanı Siğinç basın mensuplarına kuruluş süreçlerini şu şekilde ifade etti: “Bizler, Antalya Halkla İlişkiler Derneği (AHİD) ile şehrimizin tüm dünyada tanıtılmasında önemli rol üstlenmeye, şehrin ‘Halkla İlişkiler Ajansı’ gibi çalışmaya hem gönüllü, hem de talibiz. Bu şehre değer katmak, mesleğimizi, çalışma alanlarımızı anlatmak ve öğrencilerimize destek sağlamak, üniversitemiz ile birlikte eğitim konusunda etkili projeler hayata geçirmek, kısacası; şehrin ihtiyaçları doğrultusunda üzerimize düşen görevleri yerine getirmek arzusundayız”.  

“GENÇLERE ‘GİTME KAL BU ŞEHİRDE’ DİYECEĞİZ!” ‘

Gitme, Kal Bu Şehirde’ isimli ilk projelerinden de bahseden Siğinç; “mesleğimizi hayata geçirirken ilgili bölümlerden mezun olmuş ya da son sınıfta okuyan öğrencilerimizi şehrimize kazandırabilmek için onlara istihdam sağlayacak girişimlerimiz olacak. Her yıl düzenleyeceğimiz yarışmayla şehre değer katan meslektaşlarımızın hazırladığı projeleri değerlendirip en başarılı 3 projeyi ödüllendirmek ve kendileriyle birlikte bu projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz”. Hasan Yavaşlar


  • Yayımlanma Tarihi: 14 Nisan, 2023 14:16
  • Güncellenme Tarihi: 14 Nisan, 2023 14:25