Antalya sağlık turizminde iddialı!

Antalya Sektörel

Turizmin başkenti Antalya, sağlık turizminde de başı çeken il olma yolunda ilerliyor. Dünyanın 208 ülkesinden yılda yaklaşık 10 milyon turisti ağırlayan Antalya, 31 özel, 15 devlet ve 2 üniversite hastanesiyle sağlık turizminde artık söz sahibi.

1652124558-saglik-turizmi-nedirpng_20230317120819862.png

Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün verilerine göre Antalya'ya 2022 yılının ilk 7 aylık döneminde hava yoluyla gelen yabancı turist sayısı 7 milyonu buldu. 19 ilçeye sahip Antalya, sağlık turizmi açısından da gerekli şartlara sahip bir il olarak ön plana çıkıyor.

Estetik operasyonlar için tercih ediliyor

Globalleşen dünyada seyahat etmenin kolaylaşması ile birlikte sağlık turizmi çerçevesinde yabancı hastaların daha iyi veya daha ucuz sağlık hizmetlerinden faydalanması sağlanıyor. Başta Antalya olmak üzere tüm Türkiye, estetik ameliyat yaptırmak isteyen yabancı turistlere kapılarını açıyor. “Sağlık turizminde biz de varız“ diyen Antalya, estetik ameliyatlar için yabancı turistler tarafından rağbet görüyor.

Hastaneler konaklama hizmeti sunuyor

Ayrıca, Antalya’daki hastanelerin bir kısmı hastalarına konaklama hizmeti sunarken diğer kısmı da çeşitli oteller ile anlaşma sağlamakta. Böylelikle, hastaneler müşterilerinin konaklama problemi yaşamalarını önlemiş oluyor. Bu sayede, sağlık turizmi kapsamında başta estetik operasyonlar olmak üzere tedavi olmaya gelen yabancı turistler, iyileşme sürecinde hastanelerin sunduğu konforlu konaklama hizmetinden de yararlanmış oluyorlar.


  • Yayımlanma Tarihi: 17 Mart, 2023 12:08
  • Güncellenme Tarihi: 21 Mart, 2023 12:41