Türkiye’de Bir İlk: “İbradı Spor Köyü”

Antalya Sektörel

Antalya ASKF tarafından yapımına geçtiğimiz yıl başlanan “İbradı Spor Köyü” önümüzdeki yıl hizmete açılacak. ASKF Başkanı Metin Bulut, tesisin Türkiye’de bir ilk olacağını açıkladı

Screenshot1jpg_20230413144421874.webp

Antalya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından yapımına geçtiğimiz yıl başlanan “İbradı Spor Köyü" projesinde sona gelindi. İbradı’nın Ormana Mahallesi’nde bulunan 25 bin metrekarelik arazinin kullanım hakkı 25 yıllığına devralan Antalya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, spor dostlarının katkıları ile kısa sürede tamamlanma aşamasına gelen tesisin önümüzdeki yıl hizmete açılması hedefleniyor.

HEDEF; KALİTELİ SPORCU YETİŞTİRMEK

Futbol başta olmak üzere çeşitli branşlara da hizmet edecek olan projenin Türkiye’de bir ilk olacağını belirten Antalya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Genel Başkanı Metin Bulut. “Sadece futbol değil, karate, tekvando, yüzme gibi diğer branşlarında spor tesisi kazandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Çocuklarımızın iyi bir tesiste antrenman yapması ve müsabakalar oynaması en büyük hedefimiz. İnşallah önümüzdeki sene burayı hizmete açacağız. Bu proje dahilinde 22 tane 36 metrekarelik ev, soyunma odaları, nizami futbol sahası, uluslararası standartlara uygun sentetik halı saha ve yemekhane olacak. Diğer branşlara da kamp merkezi olarak hizmet edecek. Projemize geçen yıl başladık ve şu anda 10 tane evimizi bitirdik, 12 tane evimiz kaldı. Yılsonuna kadar da inşallah diğer kalan projeyi de tamamlayacağız” dedi.




HEM SPOR, HEM KÜLTÜREL ZENGİNLİK

Proje tamamlandığında Türkiye'nin her köşesinden miniklerin yaz döneminde turnuvalara katılmak için İbradı’ya geleceğini belirten Bulut, şunları söyledi: “Tesisimizde yapılacak kamplara katılacak sporcular için yemekhanemizde tüm beslenme ihtiyaçları karşılanacak. Aynı zamanda İbradı ve Ormana Mahallesi’nin doğal güzelliklerini, düğmeli evlerini, Türkiye'nin en büyük yeraltı gölü Altınbeşik Mağarası’nı görerek kendilerine kültürel zenginlik katacaklar. Tüm gayemiz kültür ve sporu harmanlayıp kaliteli sporcular yetiştirmek” ifadelerini kullandı.

Uğur Çamur




  • Yayımlanma Tarihi: 13 Nisan, 2023 15:35
  • Güncellenme Tarihi: 20 Nisan, 2023 23:34