Tour Of Antalya'nın 4. etabı: 185,4 km

Antalya Sektörel

Tour of Antalya’nın 185,4 kilometre uzunluğundaki son etabı, Konyaaltı sahilinden başlayarak aynı noktada sonlanacak.

Tour-Of-Antalyanin-4-etabi-Antalya--Antalya-1854-km-_89a5f4fd-d70e-4076-896e-deeefaa18faf.webp

Dört günlük yarışın kazananı bu etapta belli olacak. Yarışçılar bu sene ilk kez Antalya sınırlarını aşarak Isparta ve Burdur’un köylerini ziyaret edecek.

ANTALYA

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Antalya, yerli ve yabancı turistlerin odak noktasıdır. Akdeniz mutfağı, lüks tatil köyleri, uluslararası standartlara sahip otelleri ve doğal güzellikleriyle bilinen Antalya, bisiklet sporu için önemli bir destinasyon olarak yer alıyor.

ANTALYA AQUARİUM

Dünyanın en büyük akvaryum komplekslerinden biri olan Antalya Aquarium, eğlence ve yeme içme alanlarının yanı sıra her gece doğal kar yağdırılan kapalı kar alanı olan Snow World & Ice Museum, zehirli sürüngenler, dev böcekler ve rengarenk canlılarla tropik bir macera sunan WildPark gibi farklı eğlece alanlarıyla ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunuyor. 

CORENDON AİRLİNES PARK ANTALYA STADYUMU

Yarış parkurunun güzergâhı içinde yer alan Corendon Airlines Park Antalya Stadyumu, 33 bin izleyici kapasitesiyle spor etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Çatısında yer alan güneş enerjisi panelleriyle kendi enerjisini üreten stadyum, 2015 yılından bu yana Antalya’da bir günde 550 evin kullandığı elektriği üretiyor.

KARACAÖREN BARAJI

Burdur, Isparta ve Antalya sınırları içinde yer alan Karacaören Barajı, Aksu Irmağı üzerinde kurulu.. Etrafındaki yeşilliklerle kaplı dağlık ve ormanlık alanlar, serin havasıyla sıcak yaz günlerinin en huzurlu yerlerinden olan Karacaören Barajı, Akdeniz lezzetlerinin tadımlanabileceği çeşitli restoranlarda yer alıyor.

MİLİAS ANTİK KENTİ

Burdur il sınırları içinde yer alan Antalya’ya komşu olan Milias Antik Kenti, görkemli Toros dağları üzerinde konumlanıyor. Roma ve Helenistik dönemde yerleşim alanı olarak kullanıldığı düşünülen Milias, büyüleyici tarihi kalıntıları ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor.

ARİASSOS ANTİK KENTİ

İskitler tarafından M.Ö. 3000’li yıllarda kurulan Ariassos Antik Kenti, Antalya’yı Anadolu’ya bağlayan Çubuk Beli üzerinden konumlanıyor. Nekropolis, surlar, tiyatro, bouleuterion, nymphaion, suyolu, hamam, gymnasion, kiliseler ve kamu binaları gibi önemli yapılara sahip Ariassos, mimarisi ve tasarımı açısından olağanüstü nitelikler gösteren, muazzam bir taş işçiliği örneği sergiliyor.

ÇUBUK BELİ GEÇİDİ

Rakımı nedeniyle bisikletçilerin favorisi haline gelen Çubuk Beli, etrafını çevreleyen Toros Dağları ile gözlere hitap eden bir görselliğe de sahip…

DÖŞEMEALTI

Antalya’nın el dokuması halılarıyla ünlü ilçesi Döşemealtı, yörük kültürü için önemli bir merkezdir. Yörük kültürünün canlı bir temsilini sunan bu ilçe, geleneksel el sanatlarıyla ön plana çıkıyor. Binlerce halıyla oluşturulan görsel şölen hem yerli hem yabancı turistlerin ilgisini yakından çekiyor.

KARAİN MAĞARASI

Yarış güzergâhının sağ tarafında bulunan Karain Mağarası, Türkiye’nin en değerli arkeolojik alanlarından biri olarak yer alıyor. Aynı zamanda Türkiye’nin en büyük doğal mağaralarından biri olan Karain’in Anadolu'nun doğa tarihine olduğu kadar insanlık tarihine de ışık tutuyor.

(On İletişim Basın Bülteni)


  • Yayımlanma Tarihi: 06 Şubat, 2024 13:06
  • Güncellenme Tarihi: 06 Şubat, 2024 16:00