Tour Of Antalya'nın 2. etabı: Demre - Antalya 141,9 km

Antalya Sektörel

Tour of Antalya’nın ikinci günü sporcular, Likya medeniyetinin en önemli kentlerinden olan Demre’den start alarak Antalya’ya doğru ilerleyecek.

Tour-Of-Antalyanin-2-etabi-Demre---Antalya-1419-km_c6200896-c211-4d3d-95b0-933961e6213a.webp

Her sene Noel Baba Kilisesi’nde yapılan etkinlikleriyle ön plana çıkan Demre, turkuaz suyu ve altın kumlarıyla hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle ünlü bir destinasyon olarak yer alıyor. Her yıl 1-7 Aralık tarihleri arasında Demre’de yapılan etkinliklere Hristiyan dünyasından çok insan katılıyor. Aziz Nikolaos’ın doğduğu Patara da, tarihi eserleriyle önemli bir cazibe merkezi olarak kabul ediliyor. Antalya’nın masalsı köşesi Demre’den pedal basacak bisikletçiler, tarih ve doğa ile kucaklaşmaya hazırlanıyor.

Demre – Antalya etabında bisikletçilere doğa harikası koylar eşlik edecek.

Binlerce yılda doğal olarak mağara içinde oluşan Mağaralı Koyu, hem denizi hem kumsalı hem de içinde bulunan mağarasıyla şölen sunuyor.

Finike – Demre yolu üzerinde doğal bir havuz olarak yer alan Ejder Gözü, Antalya’nın eşsiz doğasının bir yansıması… Ejderhanın bir prensesi kaçırarak göle hapsettiği efsanesiyle anılan Ejder Gözü, mistik tarafıyla ziyaretçileri büyülüyor.

Doğal güzellikleriyle ünlü Sülüklü Plajı, adını sahildeki sıcak su kaynaklarından gelen sülüklerden alıyor. Ziyaretçilerine farklı bir deneyim sunan plaj, dalgasız denizi ve çakılsız sahiliyle de ön plana çıkıyor.

Saf güzelliği ve kartpostalları andıran manzarasıyla dikkat çeken Andrea Doria, sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda özgün deniz yaşamıyla da önemli bir bölgedir. İsmini ünlü deniz komutanı Andrea Doria’dan alan koy, caretta carettaların ve Akdeniz foklarının sık sık uğradığı bir destinasyondur.

Doğayı dinlemek için eşsiz bir tercih olan Merdivenli Koy, masmavi Akdeniz sularıyla görsel şölen sunan ve huzur arayanların kalbini çalan önemli bir yerdir.

Finike’nin doğal zenginliklerinden biri olan Suluin Mağarası, Avrupa’nın en geniş mağarası ve Asya Kıtası’nın ise en büyük sualtı mağarası olarak kayıtlara geçiyor. İçerisindeki sarkıtlar, dikitler, damlataş oluşumlarıyla bir atmosfere sahip olan mağara, esrarengiz ve gizemli görünümüyle doğa severleri cezbediyor.

(On İletişim Basın Bülteni)


  • Yayımlanma Tarihi: 06 Şubat, 2024 13:00
  • Güncellenme Tarihi: 06 Şubat, 2024 15:59