Süper Lig'de en çok kafa golü atan isim oldu

Haji Wright kafayı çalıştırdı

Antalya Sektörel

Ligde attığı 13 golle krallık yarışında 4. sırada bulunan Antalyaspor’un golcüsü Haji Wright, bu gollerin 6’sını kafayla attı ve Süper Lig’in en çok kafa golü atan futbolcusu olarak ön plana çıktı

Haji-Wright-17JPG_20230412172019420.webp

Antalyaspor’un yıldız ismi Haji Wright, uzun süren sakatlığının ardından sahalara golle döndü. Yaklaşık 2 ay süren sakatlığın ardından çıktığı ilk maçta Kayserispor’u 2 gol atarak takımının 4-0’lk galibiyetinde rol oynayan ABD’li futbolcu, geçtiğimiz hafta da deplasmanda 1-1 sona eren Konyaspor müsabakasının tek golünü atan isim oldu. Ligde 20 maçta görev alan ve 1671 dakika sahada kalan 25 yaşındaki futbolcu, attığı 13 golle krallık yarışında 4.sırada bulunuyor.  

KRALLIKTA 4.SIRADA

Süper Lig’de 26 golle Fenerbahçe’den Enner Valencia gol krallığında zirvede yer alırken, 16 golü bulunan Karagümrük’ten Mbaye Diage ikinci, 15 golle de yine Karagümrük’ten Fabio Borini üçüncü sırada yer alıyor. 13 golü bulunan Haji Wright’ı 12 golle Beşiktaş’tan Cenk Tosun, 11 golle Ümraniyespor’dan Umut Nayır ve 10’ar golle Fenerbahçe’den Batshuayi, Giresunspor’dan Riad Bajic ve İstanbulspor’dan Valon Ethemi takip ediyor.

6 GOLÜ KAFAYLA ATTI

Gol krallığı yarışında 4.sırada bulunan Haji Wright,  Süper Lig’in en çok kafa golü atan ismi olarak öjn plana çıkıyor. Attığı 13 golün 6’sını ayakla, 6’sını kafayla ve 1’ini penaltıdan kaydeden Wright, kafayla fileleri en çok havalandıran isim oldu. Haji Wright’tan sonra en çok kafa golü atan isim ise 4 kafa golüyle Mbaye Diagne ve 3’er kafa golüyle Mauro Icardı, Enner Valencia ve Cenk Tosun oldu.

TAKIM ARKADAŞLARINA TEŞEKKÜR

Son olarak Konyaspor deplasmanında ağları havalandıran ve takımının 1 puan kazanmasında önemli rol oynayan Haji Wright, skor üretme konusunda yardımcı oldukları için tüm takım arkadaşlarına teşekkür etti. Konyaspor karşısında iyi oynadıklarını belirten ABD’li futbolcu, “Ben de 1 golle takımıma katkıda bulundum,. İlk yarı dengeli, ikinci yarı daha kontrolü bir oylunu tercih ettiğimiz için galibiyete yakındık. Skor üretmemde bana katkıda bulundukları için tüm takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hasan YAVAŞLAR


  • Yayımlanma Tarihi: 12 Nisan, 2023 17:25