Antalyaspor, personelini bayrama parasız gönderdi

Gözde Dolayman

Ekonomik krizle boğuşan Antalyaspor’un, Ramazan Bayramı öncesi personeline maaş ödeyemediği ve kulüp çalışanlarının bayrama parasız girdiği öğrenildi. Kırmızı-beyazlı ekip, transfer yasağını hala kaldıramıyor.

Antalyaspor-personelini-bayrama-parasiz-gonderdi_12b9edf3-3511-4bfa-a603-3896924712cf.webp

Sezon başında denk bütçe kurmasına rağmen, gelinen süreçte borç sarmalından kurtulamayan Antalyaspor’un, Ramazan Bayramı öncesi personeline maaş ödeyemediği ortaya çıktı. Başkan Sinan Boztepe’nin göreve geldiğinde yaptığı, “Önceliğimiz personel. Aile geçindiren personelimizin maaşını asla geciktirmeyeceğiz” açıklamasına rağmen sezon içerisinde yaşanan ekonomik sıkıntılar, personele kadar yansıdı. Her ayın 2’sinden ödenen personel maaşları, Ramazan Bayramı öncesi ödenemediği ortaya çıktı. Maaşlar, gecikmeli olarak Hataysapor karşılaşmasından önce ödenebildi.

TRANSFER YASAĞI KALDIRILAMADI

Başkan Boztepe ve yönetimin en çok dikkat ettiği personel maaşında yaşanan gecikme, kulübün yaşadığı ekonomik darboğazı gün yüzüne çıkardı. Yabancı futbolculara 3 aydır maaş ödeyemeyen kırmızı-beyazlı ekip, eski oyuncularına olan borç nedeni ile transfer tahtasını açamamış ve devre arasında oyuncu alamamıştı. Yaklaşık 800 Bin Euro borcu bulunan Antalyaspor, Luis Adriano’dan da yaklaşık 800 Bin Euro ödeme emri bekliyor. İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel de 1,2 Milyon Euro alacağı için Antalyaspor’u FİFA’ya şikayet etti. Antalyaspor’un sezon sonunda transfer tahtasını açabilmek için yaklaşık 2 Milyon Euro ödemesi gerekecek.

11 FUTBOLCUNUN SÖZLEŞMESİ BİTİYOR

Hatayspor galibiyeti ile puanını 45’e çıkaran ve ligde rahat bir konuma ulaşan Antalyaspor, öncelikle teknik adam konusunu netleştirmek istiyor. Sergen Yalçın ile bir görüşme yapacak olan yönetim, teknik kadroyu belirledikten sonra transfere başlayacak. Antalyaspor’da, sözleşmesi sezon sonu bitecek futbolcular şöyle: Helton Leite, Güray Vural, Adam Buksa (K), Dario Saric (K), Sam Larsson, Ufuk Akyol, Ömer Toprak, Britt Assombalonga, Naldo, Deni Milosevic.


Haber: Gözde DOLAYMAN


  • Yayımlanma Tarihi: 24 Nisan, 2024 13:58
  • Güncellenme Tarihi: 24 Nisan, 2024 17:13