SAYD Başkanı Mehmet Gem:

Turist kaybediyoruz!

Gözde Dolayman

Türkiye'deki tüm seyahat acentelerini kucaklayan bir yapıda olduklarını belirten SAYD Başkanı Mehmet Gem, turizm sektörünün sorunlarına ilişkin konuştu. Turizmde seyahat açısından ve yapısal anlamda kanunsal sorunların olduğunu kaydeden Gem, “Gelir bırakacak turisti turizmdeki sorunlarımızı çözemediğimizden dolayı kaybediyoruz” dedi.

dbc0bea5-539d-4777-8c2b-1c5ac62076c8.webp

Antalya genelinde 2192 tane turizm seyahat acentesinin bulunduğunu belirten Seyahat Acenteleri Yöneticileri Derneği (SAYD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gem, acentelerin ülke içerisindeki turistlere, yerli turistlere ve yurt dışından gelmiş olan yabancı turistlere hizmet verdiğini aktardı. SAYD'ın sektörel hafızası bulunan köklü bir dernek olduğunu ifade eden SAYD Başkanı Mehmet Gem, Antalya’nın acente alanında geniş bir yelpazeye sahip olduğunu ifade etti.

SORUNLAR ACİLEN ÇÖZÜLMELİ

“SAYD’ın amacı turizm yapısındaki sorunların sözcülüğünü yaparak çözüm üretilmesini sağlamaktır” diyen Başkan Gem, turizmde seyahat açısından ve yapısal anlamda kanunsal sorunların olduğunu belirtti. SAYD’ın 2013 yılında ticaret odasıyla beraber çalıştay gerçekleştirdiğini söyleyen Gem, “Bu gerçekleşen çalıştayda turizmin sorunlarını, seyahat acentelerinin sorunlarına dikkat çektik. Bu konular bağlamında SAYD turizm kamuoyuna 15 madde sunduk. Ancak turizm sektöründeki sorunlara çözüm bulunamadı. Gelir bırakacak turisti de maalesef biz bu sorunlarımızı çözemediğimizden dolayı kaybediyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

Haber: Gözde DOLAYMAN

 


  • Yayımlanma Tarihi: 03 Temmuz, 2023 12:53
  • Güncellenme Tarihi: 03 Temmuz, 2023 12:57