Spor turizminde tercih ‘Antalya’

Antalya Sektörel

Spor turizminde önemli bir destinasyon olarak anılan Antalya, sahip olduğu doğal güzellikler ve coğrafi konumu itibariyle spor turizmine de ev sahipliği yapıyor.

09600166-174c-4bc9-8da5-cface6dcde63.webp

Türkiye'de spor turizminde n çok tercih edilen il olan Antalya; yıl boyunca futbol, basketbol, voleybol, hentbol, golf, tenis, bisiklet, judo, halter, yüzme ve eskrim gibi pek çok spora ev sahipliği yapıyor. Eşsiz doğal ve tarihi dokusu ile uygun coğrafi koşulları sebebiyle, spor turizminde önemli bir yere sahip olan Antalya, uluslararası düzeydeki pek çok turnuvaya ev sahipliği yaparak ülkemiz tanıtımına da büyük katkı sağlıyor.

TURNUVALARIN EV SAHİBİ

Ulusal ve uluslararası düzeydeki spor turnuvalarına ev sahipliği yapan Antalya’da, sualtı sporları, yamaç paraşütü, dağcılık, rafting, motocross ve kayak gibi farklı alanlarda da gerek amatör ve profesyonel sporcular gerekse adrenalin tutkunu yerli ve yabancı turistlere yönelik çok sayıda etkinliğe imza atılıyor. Turist sayısına paralel olarak spor turizminde de gelişim gösteren kente önümüzdeki sezon daha çok misafirin gelmesi bekleniyor.

Haber: Gözde DOLAYMAN


  • Yayımlanma Tarihi: 11 Haziran, 2023 18:28
  • Güncellenme Tarihi: 11 Haziran, 2023 18:55