Spor turizminde dünyaya örnek kent!

Gözde Dolayman

Spor turizminin Antalya'daki yeri ve önemini anlatan Spor Turizmi Birliği Derneği Kurucusu Ferit Turgut, turizmi Antalya'da 12 aya yayma noktasında çalışmalar yürütülmesi gerektiğini belirterek, “Spor turizminde dünyaya örnek bir kent olabiliriz” dedi.

 

99ad8831-8ddf-4eb2-aa33-998b30bf4c17.webp

Antalya turizmini 12 aya yaymak için spor turizmine dair çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölgesel Temsil Kurulu Eski Başkanı ve Spor Turizmi Birliği Derneği Kurucusu ve Eski Başkanı Ferit Turgut, “Spor turizmi için tesislerimiz yeterli. İklimimiz elverişli ve hizmet kalitemiz üst düzeyde. Spor turizminde dünyaya örnek olabiliriz. Dünyaya lider olacak potansiyele sahibiz. Dünyaya örnek bir destinasyona sahibiz. Ülkemizin özellikle de Antalya’nın spor turizminde tanıtımının yeterince yapılmadığı kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

 

TURİZM HEDEFLERİMİZİ BÜYÜTMELİYİZ

 

5 yıl sonra spor turizminin bugünden en az 3-4 kat daha iyi konumda olacağını söyleyen Ferit Turgut, “Spor turizmini 12 aya yayma noktasında destekleyici şartlara sahibiz. Dağ da bizde var, deniz de bizde var. 4 mevsim de bizde var. Antalya'ya gelmesi gereken turist sayısı aslında 75-85 milyon olmalı. Kapasitemizi bu rakamlara doğru nasıl çekeriz? Biraz da bunun hesabını yapmamız gerekiyor. İşte buradaki en büyük taşlardan bir tanesini de spor turizmi taşı olarak değerlendiriyorum. İnsanlar bu kente yazın denizde eğlenmek için geliyorlar ama kışın da gelebiliyorlar. Kışın dağda trekking yapmak için de gelebilirler. Dağda bisiklet, motor sporu için de gelebilirler. Futbol turizmi, golf turizmi için de gelebilirler. Turizmi asıl olması gereken kapasiteye ulaştırmak spor turizmi ile mümkün. Spor turizmini 12 aya yayarak turist sayısı ve turizm hedeflerimizi genişletmeliyiz” sözlerini kullandı.

 

Haber: Gözde DOLAYMAN



TÜRSAB Akdeniz Bölgesel Temsil Kurulu Eski Başkanı ve

Spor Turizmi Birliği Derneği Kurucusu ve Eski Başkanı Ferit Turgut



  • Yayımlanma Tarihi: 07 Ağustos, 2023 11:47
  • Güncellenme Tarihi: 07 Ağustos, 2023 11:47