Golf sporu Antalya’da değer görmüyor

Gözde Dolayman

Antalya’nın ciddi bir golf destinasyonu olduğunu kaydeden Spor Turizmi Birliği Derneği Kurucusu Ferit Turgut, Antalya'da golf sporuna yeterince değer verilmediğini ve tesis sayısının Avrupa’ya kıyasla yetersiz olduğunu belirtti.

8134b564-44cb-43fd-89fb-0b8ba3ce4cad.webp

Golf turizminde Türkiye’deki tesis sayılarının Avrupa’ya kıyasla yetersiz olduğunu ve Antalya'da golf sporuna yeterince değer verilmediğini ifade eden Spor Turizmi Birliği Derneği kurucusu ve eski başkanı Ferit Turgut, özellikle Antalya’da golf turizmini geliştirmek adına neler yapılabileceğini anlattı. “Spor turizmine ilişkin arz ve talep sonucuna bakılarak özellikle talebin çoğalmasıyla ilgili bir pazarlama çalışması yapmak lazım” diyen Ferit Turgut, Bununla ilgili Türkiye markası ve öncelikle Antalya markası daha çok öne çıkıyor. İnsanlar tercih edebilir, tercih uçakla gelip burada golf oynaya dönebilir tercihini daha çok yapmaları gerekir bu biraz zaman alacak veya işte markayı yönetirken ki karşılaşacağımız sorunlarla ilgili buradan küçük bir şey anekdot vereyim. Mesela Türkiye markası F1 yarışlarının İstanbul'a alınmasıyla Türkiye markasını ciddi anlamda ha Türkiye'de, İstanbul'da F1 var olması dünya yüzeyinde olumlu bir etki ve dünyada ciddi anlamda tanıtımımızı yaptı. Golfte de aynı şekilde etki yaratabiliriz. Turnuvalarla bir takım etkinliklerle dünyaya Antalya'nın golf destinasyonu olduğunun anlatılması gerekiyor. Antalya ciddi bir golf destinasyonu. Antalya’nın golf turizminde dünyaya lanse edilmesi gerekiyor” dedi.

İKLİM AVANTAJIMIZ VAR

Golf turizminde Avrupa'nın golf anlayışı veya Avrupa'nın golf sporuna verdiği değer ile Antalya'da çıkan golf sonucunun birbiriyle orantılı olmadığını söyleyen Ferit Turgut, “Avrupa'da yüzlerce golf sahası ve yüzlerce golf müşterisi varken bizim ülkemizde on beş kadar golf sahasıyla Avrupa turizminden pay almaya çalışıyor çok büyük bir iklim avantajımız var. Bu iklim avantajımızı değerlendirdiğimiz zaman kuzeyde ekim ayında buzlanmadan dolayı kapanan golf sahaları nisan gibi tekrar açılıyor. Dolayısıyla onların yalnızca yazın golf oynaması mümkün. Bizim de ülkemizde kışın golf oynanmasının sürekliliğini sağlamamız mümkün. Türkiye’deki golf sahaları az sayıda olduğu için dünyada söz sahibi olduğumuz veya golf sporunun ve kışın yapılan golf turizminin önemini dünyaya anlattığımız zaman da bu spora çok az yatırım yapmış olduğumuzu da zaten ölçmüş olacağız” ifadelerini kullandı.

Haber: Gözde DOLAYMAN

 

 


  • Yayımlanma Tarihi: 01 Ağustos, 2023 15:31
  • Güncellenme Tarihi: 02 Ağustos, 2023 15:59